:

  Активізація роботи щодо попередження насильства в сім’ї

25 жовтня 2017 року, під головуванням заступника Пологівської районної державної адміністрації І.Г. Півень відбулася нарада з представниками державних організацій щодо активізації роботи у сфері попередження насильства в сім’ї.

На нараді була розглянута проблема домашнього насильства. Домашнє насильство – це насильство між особами, як правило, залежними одне від одного та головне – це не одноразова дія.

В Україні значна кількість убивств здійснюється на підставі домашнього насильства. За оцінками юристів саме серед родичів відбувається близько 40% усіх зареєстрованих вбивств, причому на одне вбивство чоловіка дружиною припадає сім убивств дружин їхніми чоловіками: 30-40% викликів міліції на день пов’язані з побутовим насильством; більшість справ про розлучення порушуються в результаті домашнього насильства.

За даними Пологівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області протягом ІІІ кварталів 2017 року зафіксовано 68 звернень з приводу насильства в сім’ї, з них кількість осіб, які перебувають на обліку з причин насильства – 62 особи. До банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, за ІІІ квартали 2017 року до банку даних занесені 7 сімей, з них охоплено соціальним супроводом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 2 сім’ї.

Зважаючи на зазначене вище, треба відзначити, що останніми роками кількість звернень з приводу насильства в сім’ї зменшується, про що свідчить підвищення уваги громадян до цього явища. Проте, проблема домашнього насильства дуже складна, велика й серйозна. Протидіяти насильству в сім’ї можна тільки широким спектром напрямків роботи, що має носити комплексний характер та взаємодію структурних підрозділів, відповідальних за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї.

УСЗН РДА