:

 "Акція проти алкоголізму"

Фахівцями із соціальної роботи Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 09 жовтня 2017 р. проведена вулична акція проти алкоголізму.

Мета акції - привернути увагу людей до роздуму над своїм повсякденним життям і про речі, які його руйнують. До таких речей відноситься алкоголь. Він не тільки руйнує сім’ї, але й «краде» домашню обстановку, радість з лиця дружини, щасливий сміх ні в чому невинних дітей. Пияцтво приводить людину до убогості і бідності, воно віднімає у людини добре ім’я. Нікого так не зневажають як п’яницю.

На даний час існує багато сімей, в тому числі на території Пологівського району, батьки в яких полюбили алкоголь більше, ніж власних дітей. Алкоголь є чи не найпершим у списку причин від якого сім’ї руйнуються, а діти плачуть і страждають ночами від того, що одного разу їх тато і мама не змогли сказати алкоголю «ні». Домашнім, рідним, друзям п’яна людина заподіює скорботу і печаль.

Сім’я є центром створення особистості, прикладом для дітей. І якщо в родині, навіть і благополучній, забезпеченій, тато/мама піднімає келих чи склянку спиртного, у свідомості і пам’яті дітей відображається приклад про те, що це є нормальним. І в майбутньому діти відтворюють ті вчинки, модель поведінки, спосіб життя, який бачать як вчиняють їх батьки. Саме через це діти в майбутньому стають алкоголіками, курцями і людьми низької моралі. Коли дитина виросте, вона буде створювати сім’ю на прикладі тієї сім’ї, в якій вона жила. Ніде більше окрім сім’ї дитина не може побачити роль тата і мами.

Хочеться закликати людей аби вони навчилися піднімати собі настрій без алкоголю, думали про наслідки присутності алкоголю в своїй сім’ї, бо незалежно від того чи частим гостем він є чи рідким – це вплине на майбутні стосунки в родині, взагалі на її існування.

За краще прийняти рішення бути гарним прикладом для своїх дітей, навчитися проводити час з родиною, відмічати різні свята, радіти життю, мріяти, піднімати собі настрій без алкоголю і тоді є шанс що ми будемо бачити щасливі сім’ї у нашому суспільстві.

Пологівський РЦСССДМ