:

    Блок Петра Порошенка переміг на виборах в Запорізькій області  

Партія «Солідарність»– Блок Петра Порошенка» перемогла на виборах в Запорізькій області. Члени президентської політсили підбили підсумки виборів під час прес-конференції 15 травня.З восьми громад в Запорізькій області чотири очолили кандидати, які балотувалися за підтримки БПП. Ще по дві громади–представники «Нашого краю» і «Опозиційного блоку».
Четверо глав громад, обраних за підтримки БПП, виявили бажання підтримати політику Президента України та вступити в партію «Солідарність» – Блок Петра Порошенка». Ряди БПП поповнили глава Широківської ОТГ Денис Коротенко, голова Павлівської ОТГ Анатолій Клименко, голова Великобілозерської ОТГ Ігор Батрак і глава Гуляйпільської ОТГ Сергій Ярмак.
Свою підтримку новим членам партії висловив народний депутат, глава Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Артюшенко. Він зазначив, що децентралізація – найвдаліша реформа за всю історію Незалежності України.
- В нашій партії і Президент, і Прем'єр-міністр, і ми всі усвідомлюємо, що ніхто так не розуміє проблем на місцях і то, куди повинна рухатися громада, ніж самі жителі і місцева влада.  Я радий, що до нашої команди приєдналися ініціативні лідери, яким висловила довіру більшість жителів регіону. Кожного з новообраних голів очікує серйозний пласт роботи – у громад є безліч невирішених проблем, а ми поставили перед собою досить амбітні цілі. Але я впевнений, спільними зусиллями ми усунемо наболілі питання, і результати роботи жителі побачать вже незабаром. Як голова територіальної організації партії, я готовий надавати всебічну підтримку кожному керівнику і кожному депутату громади.
Керівник секретаріату Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Олег Чернов заявив, що партія завжди готова прийняти до своїх лав людей, готових втілювати ініціативи Президента.
- Партія «Блок Петра Порошенка» – Солідарність» перемогла на минулих виборах. Наші кандидати на голови виграли в половині новостворених громад – в 4 з 8. Кандидати в депутати, які йшли за списками нашої партії і при її підтримці, отримали найбільшу кількість мандатів серед усіх партій – 43 в 8 громадах. Ми розраховуємо, що всі депутати, обрані за нашої підтримки, поповнять ряди фракцій «Солідарність» на місцях. Для порівняння, кандидати «Опоблоку» отримали на 3 мандати менше. Це означає, що жителі регіону довіряють Президенту і партії БПП. А таку довіру необхідно виправдовувати.
Остаточна кількість депутатів стане відомо після того, як пройдуть установчі сесії і сформується фракція «Солідарності». Але вже зараз ми можемо говорити про те, що БПП провела депутатів більше, ніж будь-яка інша партія в області. В цілому вважаємо відбулися вибори успішними, оскільки вони довели, що той напрямок, по якому ми рухаємося - підтримується населенням, а Блок Петра Порошенка займає в регіоні лідируючі позиції »- резюмував Олег Чернов.
Самі новообрані голови громад відзначили, що вступити в ряди партії їх мотивувала реформа децентралізації, яку вони вважають однією з найбільш результативних ініціатив Президента України Петра Порошенка.
- Вступити до лав партії нас мотивувала реформа децентралізації. Її по праву можна назвати однією з найбільш результативних ініціатив Президента України Петра Порошенка. У перевагах, які дає реформа, зацікавлена ​​кожна з громад, адже вона здатна відродити українське село - зазначив Денис Коротенко.
- Головна мета реформи – передача повноважень і бюджетів на місця. Ми з колегами маємо намір докласти всіх зусиль для успішного втілення децентралізації на своїх територіях, - заявив Анатолій Клименко.
Ігор Батрак розповів про цілі, які ставлять перед собою новообрані голови ОТГ.
- Наша мета – розвиток громад та покращення умов для кожного її жителя. Людям не потрібні політичні ігри, їм потрібні реальні справи. У сьогоднішніх непростих умовах, коли йде антитерористична операція, коли розпочато важливі для країни реформи, ми повинні об'єднуватися і працювати на благо нашого регіону. Ми будемо співпрацювати з усіма вертикалями влади і, звичайно ж, з кожним жителем громади. Разом ми пройдемо непростий шлях – втілимо реформи і реалізуємо поставлені завдання.
У свою чергу, Сергій Ярмак розповів присутнім про готовність працювати в команді професіоналів.
- Прийнявши рішення брати участь у виборах, кожен з глав знав проблемні питання своїх територій, з якими доведеться зіткнутися на новій посаді. Будь-які питання ефективніше і швидше вирішувати, працюючи в команді професіоналів. БПП – саме та команда, з якою ми будемо вести наші громади до розвитку. Тому ми запрошуємо всіх депутатів приєднатися і вступити до фракції «Солідарності».
Нагадаємо, 30 квітня поточного року в Запорізькій області відбулися вибори до 8 новостворених об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Процес створення громад закінчиться наприкінці поточного року.