:


   Під такою назвою Пологівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі - Центр) 14 вересня 2017 року в Новоселівській та Федорівській загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів проведена лекція серед учнів 8-11 класів.
   Молоді необхідно показати модель щасливої сім’ї, побудованої на міцному фундаменті, яким є чистота дошлюбних відносин. Що значить чистота? Це значить берегти себе: своє серце і своє тіло. Хлопці і дівчата часто плутають такі поняття як «закоханість» (пристрасть) та «справжня любов». Закоханість не чекає, вимагає негайних дій, не рахується з іншою людиною, ставить акцент та тілі, формує недовготривалі відносини. Наслідки закоханості (пристрасті): розбите серце, рання вагітність, мати-одиночка, почуття вини, підірвана довіра. Справжня ж любов має гарні наслідки: вміє чекати, ставить акцент на особистості, щасливий шлюб, щасливі батьки. Не менш важливою для підлітків стала інформація про ранні інтимні відносини, наслідком яких можуть бути: небезпечні венеричні захворювання, небажана вагітність, безпліддя, - це що стосується зовнішньої шкоди для людини, а є і внутрішня. Внутрішня шкода полягає в тому, що як хлопець, так і дівчина завжди буде пам’ятати про свого першого фізичного партнера, зав’язується душевний зв'язок, внаслідок якого одна із сторін може довго страждати, а ще в майбутньому всі наступні стосунки будуть порівнюватись. Людина роздає свою любов одному, другому, третьому… Морально всі ті партнери будуть в тому шлюбі, який захочеться створити, але такий «соціальний» шлюб довго не витримає, бо в серці одна, друга, третя…За такого обраного шляху, способу життя людина стає не здатною на глибоку любов, лише на поверхневі відносини. Кожна людина як ціле яблуко, - якщо кожному дати себе вкусити, - що дістанеться твоїй половинці?
   Розповідаючи про головні моменти правильності побудови дошлюбних відносин, молоді було наголошено на тому, щоб вони закладали міцний фундамент своєї майбутньої сім’ї, щоб мали «чисті» дошлюбні відносини, бо в інакшому випадку непорядні відносини будуть схожі на будівництво будинку на піску; щоб берегли себе, мали свою честь, достоїнство, не розмінювались на дешеву закоханість з несерйозними людьми.
Що робити якщо всі межі стерті, а зроблені помилки неможливо виправити? Слід пам’ятати: «Ніхто не може повернутись в минуле і змінити свій старт, але кожен може стартувати зараз і змінити свій фініш». Тому треба почати життя з чистої сторінки, правильно.







Пологівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді