:
Громадський контроль є необхідною складовою демократії, умовою прозорості та відповідальності влади. 
Відповідно до чинного законодавства при Пологівській райдержадміністрації діє спостережна комісія.
Основними завданнями комісії є організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених осіб, осіб звільнених від відбування покарання, організація виховної роботи з особами: умовно-достроково звільненими від відбування покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання, надання допомоги у соціальній адаптації.
При КУ « Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» діє служба обліку бездомних громадян. На обліку служби перебуває 23 особи, з них 11 – звільнених з місць позбавлення волі. Всім їм було надано інформаційно- консультативні послуги для вирішення соціально-побутових проблем.
У І кварталі проводилось гаряче харчування за рахунок обласної Програми соціального захисту бездомних громадян, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Харчування відбувалось двічі на тиждень: вівторок і четверг.
З осіб, які знаходяться на обліку спостережної комісії за 2017 рік: стали на облік у центр занятості -2, працевлаштовано – 1, направлені на медичне обстеження  - 14, проліковані безкоштовно – 2, забезпечені місцем проживання – 5, надано гуманітарну допомогу у вигляді санітарно-гігієнічних наборів -14, видано продуктових наборів – 5, надано матеріальну допомогу – 2, залучено до волонтерської роботи -3.
Центром соціальних служб для сім’ї  дітей та молоді спільно з районним відділом з питань пробації проводилась робота з 19 особами які відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі.
                                                          
Заступник голови райдержадміністрації, голова спостережної комісії Ірина Півень