:

«Для керівників релігійних громад»

Голодомори в Україні 1921 - 1922, 1932 - 1933, 1946 - 1947 років – масові навмисно зорганізовані радянською владою голодомори, що призвели до багатомільйонних людських втрат на території Української РСР.

Разом з тим, причинами голодомору 1921 - 1922 років стали посуха 1921 року, економічні наслідки першої світової та громадянської воєн.

Масове фізичне винищення українських хліборобів штучним голодом було свідомим терористичним актом сталінської політичної системи проти мирних людей, проти українців як нації і, зокрема, проти селян як класу.

Указом Президента України встановлено четверту суботу листопада Днем пам’яті жертв голодоморів. Цього року День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада.

З нагоди цієї дати облаштовано експозицію в Пологівському краєзнавчому музеї та виставку місцевих архівних документів в Пологівській центральній районній бібліотеці.

Цими днями в Пологівському районі відбудуться меморіальні заходи з покладанням квітів до пам’ятного знаку жертвам голодоморів (вул. Зарічна) та Всеукраїнська акція «Запали свічку».

Пологівська райдержадміністрація рекомендує керівникам релігійних громад району до Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні провести панахиди.

Запрошуємо усіх долучитись до Всеукраїнської акції «Запали свічку».


За інформацією відділу культури і туризму РДА