:

   ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ  БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ! 

  В зв’язку зі збільшенням у І кварталі 2017 року  споживання електричної енергії на 5 % у порівнянні з аналогічним періодом  минулого року  бюджетними установами та організаціями недостатньо приділяється увага модернізації систем освітлення з використанням енергоощадних приладів освітлення.
  Для заощадження електричної енергії керівникам бюджетних установ  необхідно звернути увагу на проведення обстеження системи обліку електроенергії, розроблення раціональних заходів економії електроенергії та реальних лімітів на її споживання. Так, одним  із заходів щодо економії електроенергії є заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі (світлодіодні). Лампи розжарювання застаріли в технологічному плані, тому в більшості країн від них або повністю відмовилися, або обмежили по потужності. У ламп  LED термін  експлуатації до 50 000 годин, що в 50 разів більший ніж термін експлуатації у ламп розжарювання.
   Враховуючи вищезазначене, додатково наголошуємо про необхідність розроблення та впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження для отримання економії споживання  паливно – енергетичних ресурсів, особливу увагу приділяти модернізації систем освітлення. 

За інформацією відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації