:


У період з 06.01.2020 по 13.01.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 103 звернень та повідомлень громадян із яких 8 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 2 факти крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка).

Один із випадків: 10.01.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка 1993 року народження, про те що у кафе «Маяк» невідома особа скоїла крадіжку мобільного телефону. Працівниками кримінальної поліції в ході проведення оперативно розшукових заходів по «гарячих слідах» встановлено особу правопорушника, нею виявилась жінка 1955 року народження. Слідчим відкрито кримінальне провадження за вище вказаною статтею, вилучено мобільний телефон, триває досудове розслідування.

1 факт шахрайства. Так, 11.01.2020 року до Пологівського відділу поліції звернулася жінка 1963 року народження, про те, що через мережу Інтернет на сайті «ITIS.UA» замовила ліжко, та в той же день перерахувала кошти у сумі 1000,00 грн. після перерахування коштів мобільний телефон продавця був вимкнений. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Проводяться слідчі дії.

1 злочин у сфері обігу наркотичних засобів та їх прекурсорів. Слідчим відкрито кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення за ст. 309 Кримінального Кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), триває перевірка. Також про підозру у вчинені кримінального правопорушення за вище вказаною статтею  повідомлено чоловіку 1986 року народження, який зберігав за місцем мешкання наркотичні засоби та 11 січня кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

1 злочин пов’язаний з незаконною порубкою дерев. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 246 Кримінального Кодексу України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

1 факт жебракування. Так дільничним офіцером поліції сектору превенції неодноразово було помічено жінку 1989 року народження, яка використовує своїх дітей для заняття жебрацтвом. Слідчим внесено відомості до ЄРДР за ознаками ст. 150-1 Кримінального Кодексу України (Використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом). Санкція статті передбачає покарання обмеженням волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Крім цього за вказаний період складено 77 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 37, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 40 адміністративних протоколи.

За ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) притягнуто до відповідальності 1 особу.

Пріоритетом Пологівського ВП залишається підтримання громадської безпеки, порядку, покращення результатів роботи по всім напрямкам оперативно-службової діяльності та взаємодії з громадськістю.

 

16 січня 2019 року у приміщені Басанського старостинського округу Пологівської міської ради начальником відділу поліції полковником поліції Смирновим Олегом Валерійовичем буде проводитися особистий прийом громадян з 15:00 по 16:00 годину. Всі охочі можуть звернутися зі своїми скаргами та пропозиціями.

 

 

За даними Пологівського відділу поліції