:

У період з 11.05.2020 по 19.05.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 159 звернень та повідомлень громадян із яких 9 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

2 факти крадіжки. Так, 14.05.2020 року до Пологівського відділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка, 1937 року народження, про те, що особи ромської національності викрали всі збереження. Працівниками поліції на місці події встановлено, що жінка та чоловік ромської національності під’їхали до будинку заявника та запропонували скупити непотрібні речі. Доки жінка очікувала решту коштів за купівлю металобрухту, викрала з будинку банку в якій дідусь зберігав грошові кошти в сумі 18 тисяч гривень та золоті вироби. Після чого поїхали в невідомому напрямку. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка). Проводяться              слідчо-оперативні заходи.

 Зловмисники ошукують громадян вигадуючи різні приводи. Найчастіше ходять по будинках самотніх селян та пропонують купівлю чи продаж різних речей, або під приводом попити води або ще, щось. Поки один спілкується з господарями – інший заходить до будинку і здійснює крадіжку грошей та цінностей. Прохаємо громадян бути менш довірливими, не допускати на подвір’я домоволодіння незнайомих людей!

 15.05.2020 року до відділу поліції звернувся чоловік, 1965 року народження, про те, що невідома особа викрала з домоволодіння заявника електроприлади. Працівниками сектору кримінальної поліції встановлено особу правопорушника, ним виявився чоловік, 1966 року народження. Триває досудове розслідування, щодо доведення його причетності до вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України.

1 факт спричинення тілесних ушкоджень. 15.05.2020 року до відділу поліції надійшло повідомлення від жінки, 1990 року народження, про те, що колишній співмешканець побив її. Слідчим внесено відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України. Встановлюються всі факти події, тривають слідчі дії.

1 факт незаконного проникнення до житла. Дільничним офіцером поліції сектору превенції встановлено особу правопорушника. Слідчим внесено відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 162 Кримінального Кодексу України (порушення недоторканості житла).

1 злочин у сфері обігу наркотичних засобів. Працівниками сектору кримінальної поліції в ході проведення розшукових заходів у лісосмузі, у місті Пологи виявлено чоловіка, який виготовляв наркотичний засіб. Встановлено особу правопорушника, ним виявився місцевий житель, 1986 року народження. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Наркотичний засіб вилучено та направлено на експертизу.

 Крім цього за вказаний період складено 76 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 56, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 20 адміністративних протоколи.

За вищевказаний період поліцейськими притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння)  1 особу правопорушника.

 

 За даними Пологівського відділу поліції