:

У період з 16.03.2020 по 23.03.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 124 звернень та повідомлень громадян із яких 11 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 2 факти крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). Встановлено 1 особу правопорушника.

До Погівського відділу поліції о 15:06 годині надійшло повідомлення від чоловіка, 1974 року народження, про те, що невідома особа шляхом вільного доступу заволоділа речами заявника (мобільний телефон, документи, які посвідчують особу, ключі та грошові кошти). Працівниками карного розшуку вжито оперативно-розшукових заходів та встановлено особу правопорушника, ним виявився раніше засуджений місцевий мешканець, 1984 року народження. Слідчим внесено відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування.

За вказаний період 4 особам правопорушникам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка).

1 злочин у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. В рамках розслідування кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України 18.03.2020 проведено санкціонований обшук за місцем мешкання чоловіка, 1977 року народження, під час якого вилучено та виявлено наркотичний засіб «Опій екстракційний». Вилучене направлено на експертизу, триває досудове розслідування. Також, за вказаний період за вище вказаною статтею повідомлено про підозру 2 особам правопорушникам та 1 кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

1 факт незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Слідчим внесено відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування.

1 вбивство. 21 березня близько 02:45 до Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від медичних працівників про те, що на вулиці села Семенівка Пологівського району виявлено труп чоловіка віком близько 20 років з тілесними ушкодженнями.

Під час огляду місця події було виявлено мопед «Карпати» зі слідами механічного пошкодження. Спочатку розглядалось можливе скоєння дорожньо-транспортної пригоди. Проте під час подальшого опитування свідків та першочергових слідчо-оперативних заходів було встановлено, що потерпілий, неповнолітній, 2002 року народження, отримав тілесні ушкодження від невідомого під час конфлікту. Від отриманих травм місцевий мешканець помер. Так, вжитими оперативно-пошуковими заходами оперативники встановили, що до скоєння злочину причетний чоловік, 2000 року народження. Місцезнаходження фігуранта встановлено.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115  Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). 21.03.2020 зловмиснику повідомлено про підозру у вчинені злочину та затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Крім цього за вказаний період складено 70 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 32, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 38 адміністративних протоколи.

За вищевказаний період поліцейськими притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) 2 осіб правопорушників.

Поліцейські виявили порушення та склали 2 адміністративних протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей).

Пріоритетом Пологівського ВП залишається підтримання громадської безпеки, порядку, покращення результатів роботи по всім напрямкам оперативно-службової діяльності та взаємодії з громадськістю.

 

 За даними Пологівського відділу поліції