:

У період з 20.01.2020 по 28.01.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 120 звернень та повідомлень громадян із яких 12 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 10 фактів крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). Встановлено 7 осіб правопорушників.

За вказаний період 3 особам правопорушникам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення по 3 кримінальним провадженням та до суду скеровано 2 кримінальних провадження стосовно 2 осіб правопорушників.

1 факт нанесення тілесних ушкоджень. 22.01.2020 року до дільничного сектору превенції звернулася жінка, 1990 року народження, з проханням притягнути до відповідальності жінку, 1982 року народження, яка нанесла під час сварки тілесні ушкодження. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Тривають слідчі дії, встановлюються всі факти події.

Також 21.01.2020 року слідчим повідомлено про підозру та кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом стосовно чоловіка, 1973 року народження, який під час сварки наніс тілесні ушкодження знайомій, 1969 року народження.

1 злочин пов’язаний з незаконною порубкою дерев. Працівниками дистанції на перегоні ст. Пологи-Кирилівка у вдовж колії виявлено відсутність 5 дерев з ознаками самовільної вирубки. Встановлено особу правопорушника та відносно нього складено адміністративний протокол за ознаками п. 1 ст. 65-1 КУпАП (Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень).

У одному із місцевих ЗМІ, 27 січня 2020 року опубліковано непідтверджену інформацію, надаємо офіційне роз’яснення. Так, 26 січня 2020 року о 02:27 годині до Пологівського відділу поліції надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що до КНП «Пологівська БЛІЛ» Пологівської районної ради Запорізької області доставлено чоловіка, якого невідомі побили у парку та забрали гроші. Поліцейськими встановлено, що 26.01.2020 року заявник, 1989 року народження, перебуваючи в селі Пологи, розпиваючи спритні напої з знайомим посварилися та в ході чого останній наніс тілесні ушкодження заявнику. Заявник повідомив, що факт заволодіння його майном відсутній, а тілесні ушкодження отримав під час бійки з приятелем, претензій до якого не має, притягувати будь-кого до відповідальності не бажає.

 Крім цього за вказаний період складено 79 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 51, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 28 адміністративних протоколи.

За ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) притягнуто 2 осіб правопорушників.

 Пріоритетом Пологівського ВП залишається підтримання громадської безпеки, порядку, покращення результатів роботи по всім напрямкам оперативно-службової діяльності та взаємодії з громадськістю.

 За даними Пологівського відділу поліції