:

У період з 23.12.2019 по 30.12.2019 до Пологівського відділу поліції надійшло 115 звернень та повідомлень громадян із яких 11 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 3 факти крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). За вказаний період 3 особам правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні крадіжок з приватних домоволодінь громадян та 1 кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

2 факти тілесних ушкоджень. Слідчим відкрито кримінальні провадження передбачені ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження), триває перевірка та встановлення всіх обставин події. За вказаною статтею 2 кримінальних провадження скеровано до суду з обвинувальним актом стосовно 2 осіб.

1 факт шахрайства. 27 грудня до Пологівського відділу поліції звернулася жінка 1974 року народження, з тим, що її матір 1949 року народження ошукали шахраї. На мобільний телефон невідомі особи зателефонували жінці та повідомили, що її донька на автомобілі збила дитину, внаслідок чого дитина померла, потрібні гроші для уникнення відповідальності. Так як донька проживає за кордоном жінка розхвилювалася та перерахувала кошти невідомим у сумі 3500 грн. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального Кодексу України (Шахрайство). Триває досудове розслідування.

Також про підозру повідомлено чоловіку 1991 року народження, який за місцем мешкання зберігав наркотичну речовину, за ознаками кримінального правопорушення ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів, або їх прекурсорів) та кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

29 грудня працівниками сектору реагування патрульної поліції під час патрулювання у місті Пологи по вулиці Ставковій в парковій зоні поблизу річки «Конка» було помічено та затримано 2 осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев. Поліцейськими зібрано матеріали щодо нанесення матеріального збитку та направлено до Пологівського лісового господарства. Працівниками Пологівського лісового господарства в межах їх компетенції вирішується питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб правопорушників за ознаками п. 1 ст. 65-1 КУпАП (Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень).

Також 30 грудня вранці під час патрулювання поліцейськими зупинено автомобіль Марки ВАЗ 2101 в якому знаходилися дрова. Місцеві мешканці здійснили незаконну порубку деревини в лісопосадці на автошляху «с. Семенівка - м. Пологи». Автомобіль та знаряддя вилучено до Пологівського відділу поліції. На даний час встановлюється сума збитків та вирішується питання про притягнення до відповідальності осіб правопорушників відповідно до вимог чинного законодавства.

Крім цього за вказаний період складено 39 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 22, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 17 адміністративних протоколи.

За ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) притягнуто 2 осіб правопорушників.

Пріоритетом Пологівського ВП залишається підтримання громадської безпеки, порядку, покращення результатів роботи по всім напрямкам оперативно-службової діяльності та взаємодії з громадськістю.

За даними Пологівського відділу поліції