:

У період з 27.04.2020 по 05.05.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 141 звернень та повідомлень громадян із яких 15 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 6 фактів крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка). Встановлено 4 осіб правопорушників.

2 факти незаконного проникнення до житла. 2 особам правопорушникам повідомлено про підозру у вчинені злочину за ознаками ч. 1 ст. 162 Кримінального Кодексу України (порушення недоторканності житла.)

1 факт шахрайства. 28.04.2020 о 13:58 годині до Пологівського відділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка, 1992 року народження, про те що його одурили шахраї. На мобільний телефон зателефонував номер, чоловік  представився представником банку та попрохав надати код який надійшов на телефон, в подальшому з рахунка чоловіка зникли грошові кошти у сумі 18851,00 гривня. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Тривають слідчі дії.

1 вбивство. Працівники групи реагування патрульної поліції встановили особу чоловіка, який кинув саморобний вибуховий пристрій у бік власника приватного будинку в місті Пологи. Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

28 квітня близько 00:45 до Пологівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області зі служби «102» надійшло повідомлення про те, що на територію домоволодіння в місті Пологи проник невідомий чоловік, який кинув у бік господаря вибуховий пристрій.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції та працівники вибухотехнічного управління ГУНП в Запорізькій області. Правоохоронці провели огляд домоволодіння та вилучили речові докази. Вилучене направлено на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Поліцейськими встановлено, що зловмисник проник до будинку місцевого мешканця. Між громадянином та власником домоволодіння виник конфлікт, в результаті якого правопорушник кинув у бік потерпілого саморобний вибуховий пристрій. В результаті вибуху господар, 1980 року народження, отримав тілесні ушкодження.

Вжитими оперативно-пошуковими заходами, працівниками групи реагування патрульної поліції було встановлено особу, причетну до скоєння злочину. Ним виявився місцевий мешканець, 1984 року народження. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 28 квітня слідчим повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ознаками ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 162 Кримінального Кодексу України (порушення недоторканості житла) та 30 квітня кримінальні провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

2 факти тілесних ушкоджень. Слідчим відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Проводяться слідчі дії.

 

Крім цього за вказаний період складено 97 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 64, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 33 адміністративних протоколи.

За вищевказаний період поліцейськими притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) 4 осіб правопорушників.

 

1 ДТП. Так, 28 квітня 2020 року о 18:24 до Пологівського відділу поліції надійшло повідомлення, про те що на перехресті вулиць Магістральна та вулиці Матросова трапилася дорожньо-транспортна пригода.

Працівниками групи реагування патрульної поліції на місці події встановлено, що водій, 1971 року народження, рухаючись на автомобілі DAEWOO NEXIA по вулиці Матросовій в бік вулиці Магістральної не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції внаслідок чого здійснив зіткнення з перешкодою, а саме будинком № 220.

Чоловіка доставлено до КНП «Пологівська БЛІЛ», тілесних ушкоджень не отримав та згідно висновку медичних працівників встановлено, що чоловік знаходився в стані алкогольного сп’яніння.

За результатами дорожньо-транспортної пригоди на водія складено адміністративні протоколи за ознакам ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху) та ч. 1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння).

 

 За даними Пологівського відділу поліції