:
У період з 30.03.2020 по 06.04.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 133 звернень та повідомлень громадян із яких 15 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 6 фактів крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). Встановлено 3 осіб правопорушників.

За вказаний період 2 особам правопорушникам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка) та 3 кримінальних провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

1 домашнє насильство. 01.04.2020 о 08:58 надійшло повідомлення від жінки, 1946 року народження, про те, що прохає притягнути до кримінальної відповідальності її сина, який систематично вчиняє домашнє насильство в сім’ї. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 126-1 Кримінального Кодексу України (Домашнє насильство), триває досудове розслідування.

1 тілесне ушкодження. Так, 03.04.2020 о 11:45 до відділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка, 1976 року народження, про те, що її знайомі спричинили йому тілесні ушкодження. Слідчо-оперативною групою на місці події встановлено всі факти події та слідчим внесено відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України. Тривають слідчі дії.

За вказаний період про підозру за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України повідомлено 1 особі правопорушнику, та до суду скеровано 2 кримінальних провадження відносно 2 осіб правопорушників.

1 злочин у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. 04.03.2020 року працівниками сектору кримінальної поліції в лісосмузі міста Пологи виявлено чоловіка, 1985 року народження, який виготовляв наркотичний засіб. Слідчим відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України, речовий доказ вилучено, триває досудове розслідування.

1 хуліганство. Так, 04.04.2020 року о 18:47 годині до відділу поліції надійшло повідомлення від власника магазину в с. Інженерне, про те, що відомий чоловік ображає продавця. Слідчо-оперативною групою на місці події встановлено, що чоловік, 1958 року народження, місцевий мешканець, в стані алкогольного сп’яніння вчиняв хуліганські дії відносно жінки продавця, ображав нецензурною лайкою. Слідчим розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 Кримінального Кодексу України (Хуліганство).

 Крім цього за вказаний період складено 58 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 38, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 20 адміністративних протоколи.

За вищевказаний період поліцейськими притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) 2 осіб правопорушників.

 Також складено 2 адміністративних протоколи за ознаками  ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей) на 2 осіб, які порушили вимоги постанови КМУ № 211. А саме відпочивали у парковій зоні,  без вдягнутої маски чи респіратора та без документів, які посвідчують особу.

Зусилля поліцейських першочергово направлені на проведення профілактичної роботи із населенням, однак у той же час наголошуємо, що за порушення карантинних обмежень передбачено адміністративна відповідальність.

 

 

За даними Пологівського відділу поліції