:

   У період з 30.12.2019 по 06.01.2020 до Пологівського відділу поліції надійшло 135 звернень та повідомлень громадян із яких 11 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР).
   З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 2 факти крадіжок, відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). Встановлено 3 осіб правопорушників, триває перевірка на їх причетність до вчинення злочинів.
   3 факти тілесних ушкоджень. Слідчими відкрито кримінальні провадження передбачені ч. 1 ст. 125 Кримінального Кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження), триває перевірка та встановлення всіх обставин події. 
   4 злочини у сфері обігу наркотичних засобів та їх прекурсорів. Слідчим відкрито кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення за ст. 309 Кримінального Кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), триває перевірка.
   1 злочин пов’язаний з незаконним поводженням зі зброєю. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками ст. 263 Кримінального Кодексу України.
   29 грудня працівниками сектору реагування патрульної поліції під час патрулювання у місті Пологи по вулиці Ставковій в парковій зоні поблизу річки «Конка» було помічено та затримано 2 осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев. Поліцейськими зібрано матеріали щодо нанесення матеріального збитку та направлено до Пологівського лісового господарства. Працівниками Пологівського лісового господарства в межах їх компетенції вирішується питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб правопорушників за ознаками п. 1 ст. 65-1 КУпАП (Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень).
   За вказаний період працівниками сектору реагування патрульної поліції під час здійснення патрулювання встановлено 4 осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев. За 2 фактами відкрито кримінальні провадження за ознаками ст. 246 Кримінального Кодексу України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу), щодо 2 осіб за 2 фактами поліцейськими зібрано матеріали щодо нанесення матеріального збитку та направлено до Пологівського лісового господарства. Працівниками Пологівського лісового господарства в межах їх компетенції вирішується питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб правопорушників за ознаками п. 1 ст. 65-1 КУпАП (Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень).
 
   Крім цього за вказаний період складено 35 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 14, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 21 адміністративних протоколи.
За ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) притягнуто 2 осіб правопорушників.
 
   Пріоритетом Пологівського ВП залишається підтримання громадської безпеки, порядку, покращення результатів роботи по всім напрямкам оперативно-службової діяльності та взаємодії з громадськістю.
 
   Щодо  обговорення у місцевих ЗМІ з приводу невідомого чоловіка, який увечері ходить за жінками на мікрорайоні «Кагалін», надаємо роз’яснення:
Жодна з жінок не зверталася до поліції з даного приводу, а лише вели обговорення у мережі «Інтернет».
   Дільничним офіцером поліції проведено перевірку за вказаним фактом, опитано громадян, та встановлено, що громадянин 1973 року народження, який неодноразово лікувався в психоневрологічних лікарнях, страждає на психічні розлади, ходить безцільно вулицями мікрорайону, ніяких дій відносно жінок він не вчиняв. Чоловіка направлено до Пологівської БЛІЛ на обстеження та за результатами обстеження направлено на госпіталізацію до Запорізької обласної  психоневрологічної лікарні.
 
   9 січня 2019 року у приміщені Інженерненської сільської ради начальником відділу поліції полковником поліції Смирновим Олегом Валерійовичем буде проводитися особистий прийом громадян з 15:00 по 16:00 годину. Всі охочі можуть звернутися зі своїми скаргами та пропозиціями.
 
За даними Пологівського відділу поліції