:

    Єдність в ім’я Перемоги

     10 травня 2017 року в Пологівському районі відбулася молодіжна акція «Єдність в ім’я Перемоги». Велопробіг започаткований три роки тому Обласним центром патріотичного виховання молоді за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Пологівці вдруге підтримали акцію та проїхали за запланованим маршрутом.
 Старт велопробігу здійснили від РЦ «Юність»,  колону очолював Сергій Горулько; директор Пологівського НВК.  Акцію розпочали учасники від Пологівського колегіуму №1, гімназії «Основа», Пологівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, Пологівського НВК, ДНЗ  «Пологівський професійний ліцей» та активні живителі міста Поліг. На  Тарасівському повороті до колони приєдналися представники від  Пологівської СРШ І-ІІІ ст. №2,  на Маріупольській трасі  біля кільця приєдналися представники від Вербівської ЗОШ І-ІІІ ст., та  с. Басань, потім по маршруту приєднались григоріці та семенівці.
  На центральній площі міста учасників велопробігу зустрічали гучними оплесками та запальними українськими піснями, учнівська молодь загальноосвітніх закладів міста та представники влади, учасники АТО.
 Концертну програму представили учні Пологівської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 та Пологівської СРШ І- ІІІ ст. №.2. Всі разом виконали гімн України. Заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень привітала всіх з сімдесят другою річницею Перемоги над нацизмом у Європі, та нагадала про те, що сьогодні саме єдність допомагає в наближенні перемоги в протистоянні на сході країни.  Начальник відділу освіти, молоды та спорту райдержадміністрації  Павло Капітонов привітав учасників акції та подякував молоді за підтримку військовослужбовців ЗСУ. На згадку про  акцію всім учасникам було роздано флаєри  «Ми віримо в тебе український солдате».

                                                       

 Учасники приєднали прапорці « 1939 – 1945 Пам'ятаємо - Перемагаємо»  на прапор України з автографами учасників бойових дій в АТО, як символ віри в найскоріше закінчення війни.
 Як і обіцяли організатори – найнеординарніші учасники заходу отримали подарунок на згадку. Ними  стали колоритний чоловік з козацькою зачіскою «оселедець» дідусь Олександр Козлов   та його онука, найменша учасниця  Софійка Гавриленко.

                                                          

 Близько ста велосипедистів Пологівського району взяли участь у велопробігу «Єдність в ім’я Перемоги» з нагоди святкування сімдесят другої річниці Перемоги над нацизмом в Європі. Велопробіг закінчився патріотичним флешмобом.
 Захід спрямований на виховання патріотичних почуттів у молоді, любові до Батьківщини, вшанування людей, які виконували свій військовий обов'язок в роки Другої Світової війни та зараз в зоні АТО, виховання якостей співчуття, справедливості, небайдужості, привернення уваги установ, зацікавлених сторін до проблем збереження історичної пам'яті та патріотичного виховання молоді.                                                          
 Організатор заходу відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

                                                               

    За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації