:
 

  Голова райдержадміністрації  провів нараду щодо комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку району

   05.06.2017 за участю керівників структурних підрозділів РДА, голова райдержадміністрації Крупський А.Є. провів нараду щодо комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку Пологівського району за підсумками 1 кварталу 2017 року. 
Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Козачухна І.М. доповіла про підсумки комплексної оцінки Пологівського району за  I квартал 2017 року.
   За результатами рейтингу підсумків комплексної оцінки за  I квартал 2017 року Пологівський район посів 7 місце серед районів області.
 
Промисловість та розрахунки за енергоносії
  Обсяг реалізованої промислової продукції  на одну особу за I квартал 2017 року склав 23,285 тис. грн., або 127,8 % до відповідного періоду минулого року. 
  Рівень оплати за спожиту електроенергію  по району наростаючим підсумком з початку року складає 100%.
  Рівень оплати за спожитий природний газ  населенням наростаючим підсумком з початку року становить 105%.
  Рівень оплати за спожитий природний газ установами, закладами становить 77%.
  За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Промисловість та розрахунки  за енергоносії» за підсумками 1 кварталу 2017 року Пологівський район посів 2 місце серед районів області.
 
Розвиток сільського господарства
   Чисельність поголів’я худоби і птиці по всіх категоріях господарств у розрахунку на 100 га сільгоспугідь становить 0,94 умовних одиниць (по області даний показник становить 11,74 умовних одиниць).
   Чисельність поголів’я корів по всіх категоріях господарств у розрахунку на 100 га сільгоспугідь становить нуль голів (по області даний показник становить 0,70 голів).
   Виробництво продукції тваринництва на 100 га сільгоспугідь становить 1,08 умовних м’ясоодиниці (по області даний показник становить 11,74 умовних м’ясоодиниць).
   Виробництво валової продукції сільського господарства (у постійних цінах 2010 року) у розрахунку на одиницю населення становить 0,03 тис.грн. (по області даний показник становить 0,43 тис.грн.).
   За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Розвиток сільського господарства» за підсумками  I кварталу 2017 року Пологівський район посів 16  місце серед районів області.
    Реалізовано м’яса в живій вазі -  0,48 центнерів, що  на 0,94 центнерів менше ніж у відповідному періоді  2016 року.    
 
         Державні фінанси
   Протягом  січня - березня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 35,070 млн. грн. податків та зборів, що становить 150,2 % до планових показників 2017 року. Перевиконання складає 11,721 млн. грн.
   Виконання по основних видах податків:
- податок на доходи фізичних осіб – 184 %;
- податок на майно – 113,9 %;
- єдиний податок – 149,2 %.
    У структурі податкових надходжень найбільшу питому вагу складає податок на доходи фізичних осіб – 59,6 %, податок на майно – 18,3 %, єдиний податок- 12,99%.
   Темп зростання доходів місцевих бюджетів (без трансфертів) становить 146,1 %, по області -127,3%.
   Обсяг податкових надходжень до місцевих бюджетів району у розрахунку    на    одиницю    населення   склав    1007 грн.    Темп   зростання 
податкового боргу за податковими зобов’язаннями  платників (без пені) до зведеного бюджету становить 101,1 %.
   Темп зростання заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за I квартал 2017 року становить       96,3 %.
  Темп зростання податкового боргу комунальних підприємств за січень-березень 2017 року  складає 104,9%.
  За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Державні фінанси» за підсумками   I кварталу 2017 року Пологівський район посів 2 місце серед районів області.
 
Споживчий ринок
   Темп зростання обсягу  роздрібного  товарообороту підприємств  роздрібної торгівлі  по району за січень-березень 2017 року становить 107,3% до   відповідного періоду минулого року .
   Абсолютний приріст обсягу обороту роздрібної торгівлі у розрахунку на одиницю населення за січень-березень 2017 року складає  -1036,5 грн. (по області даний показник становить  - 1940,8 грн.).
   За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Споживчий ринок» Пологівський район посів 6 місце серед районів області.
 
Населення та ринок праці
   Темп росту  заробітної плати по району складає 131,4% до відповідного періоду минулого року.
   З керівниками підприємств, організацій та установ району проводяться співбесіди щодо недопущення виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та соціальних виплат.
   Станом на 01.04.2017 по району заборгованість по виплаті заробітної плати відсутня.
  Ситуація на ринку праці району в цілому залишилася стабільною. Рівень зареєстрованого безробіття станом на 01.04.2017 склав 3,3 %, у відповідному періоді минулого року рівень зареєстрованого безробіття становив 3,1 %.
   Середньооблікова чисельність штатних працівників на підприємствах, в установах та організаціях району за  січень – березень 2017  року порівняно з відповідним періодом попереднього року не зменшилася, темп приросту складає 100,3 % . 
   За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Населення та ринок праці» Пологівський район посів 12 місце серед районів області.
 
Житлово-комунальне господарство та будівництво житла
   Протягом січня-березня 2017 року  в експлуатацію житло не вводилось. 
   За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Житлово-комунальне господарство та будівництво житла» за 2016 рік Пологівський район посів 11-20 місце серед районів області.
 
Захист прав дитини
   В районі спостерігається тенденція збільшення охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання. 
   У порівнянні з відповідним періодом попереднього року в районі за I квартал 2017 рік на 4,8 % зросла питома вага дітей цієї категорії, які охоплені сімейними формами виховання(по області на 1,0 %). 
   Питома вага влаштування дітей у сімейні форми виховання становить по області 89,4% від загальної кількості дітей, які перебувають на первинному обліку. У Пологівському районі перевищено середньообласний показник  на  2,5 %.
   Вживаються вичерпні заходи для влаштування посиротілих дітей в сім’ї громадян України (усиновлення, під опіку, піклування, у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу).
   Влаштування таких дітей до медичних, навчальних, виховних закладів, інших закладів або установ, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, незалежно від форми власності та підпорядкування відбувається у разі, коли з певних причин немає можливості влаштувати їх на виховання у сім’ї або вони набули відповідного статусу, перебуваючи там.
   Для більш ефективного пошуку можливих форм сімейного влаштування для посиротілих дітей службою у справах дітей у співпраці з редакцією газети «Районка» запроваджено в газеті рубрику «Шукаємо маму» та на сайті газети – рубрику «Мама, я здесь», де розміщуються фото дітей, які підлягають усиновленню та влаштуванню до інших сімейних форм виховання.
   За оцінкою результатів діяльності за напрямом «Захист прав дитини» Пологівський район посів 8 місце серед районів області.
 
Відділ економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації