:
     

  Хода пам'яті 

    До третіх роковин загибелі в небі над Луганськом військово-транспортного літака «ІЛ-76 МД» у Мелітополі відбулися скорботні заходи, ініційовані органами виконавчої влади та   патріотичними громадськими організаціями.
  Згадати про подвиг українських льотчиків та десантників прибули понад 500 ветеранів АТО з усіх міст та районів області.  У складі делегації від Пологівського району були: учасники бойових дій в зоні АТО Калина Віталій, Волошин Анатолій, Міхальов Олександр, Федченко Олександр, Загорулько Олександр. Супроводжували делегацію заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень та координатор центру допомоги учасникам  АТО Устименко Ангеліна.
   Поруч із рідними та близькими авіаторів на пл. Перемоги були представники громадських організацій   батьків загиблих на Донбасі та солдатів, які не повернулися зі служби у мирний час.
    Після проведення мітингу з нагоди 100-річчя Українського війська та третіх роковин загибелі екіпажу військового ІЛ-76 у небі над м. Луганськ при виконані бойового завдання  всі учасники заходу пройшли урочистою ходою Пам’яті. Побратимами було покладено квіти до місць поховань  воїнів та  пам’ятного знаку на території військової частини. 
    Участь делегації у заході забезпечено за рахунок районної програми «Назустріч людям».
   Довідково: на борту військово-транспортного літака «ІЛ-76 МД», що виконував бойове завдання у зоні проведення антитерористичної операції та був   збитий терористами т.зв. «ЛНР» із російської зброї – переносного зенітно-ракетного комплексу «Ігла», перебували десять жителів нашої області: мелітопольці  підполковник Олександр Білий, гвардії майор Михайло Дьяков, гвардії капітани Ігор Скачков та Сергій Телегін, гвардії старші лейтенанти Володимир Буркавцов, Олександр Козолій та Олег Павленко, гвардії прапорщики Олександр Ковалік та Віктор Ментус, а також токмачанин  солдат Павло Левчук.
Вічна пам’ять і слава героям!

  

  


Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації