:

    Народний театр ЦКД «Гірник» відзначив 20-річчя отримання звання «Народний»

     30 березня з нагоди  Міжнародного дня театру, який відзначається 27 березня, в  міському центрі культури та дозвілля «Гірник» народний театр під керівництвом Катерини Кодак відсвяткував 20-річчя отримання звання «Народний».
       В фойє закладу працювала фотовиставка зі світлинами яскравих моментів в театральному житті колективу.
 Колективу 38 років і він має багато здобутків, випускників, про що говорили ведучі заходу Раїса Заворотинська і Сергій Журавльов, які теж  є активними учасниками театру. Ведучі розповіли про творчий шлях театру, згадали про тих, чиї душі  пішли до небес.
 Зі словами вітань виступив міський голова Юрій Коноваленко, побажав успіхів у театральному мистецтві і перемоги у Міжнародному конкурсі, на що виділені кошти з міського бюджету.



      Від депутата обласної ради, генерального директора  ТОВ «Дніпрокераміка» Андрія Чеберка та від колективу підприємства, на базі якого діє театральний колектив «ДЮК» – супутник народного театру лунали привітання та дарували квіти.
    Від депутата обласної ради, голови правління ПрАТ «Пологівський ОЕЗ»  Олега Закарлюки та від працівників підприємства члени народного театру прийняли слова-вітання та корзину з квітами.
    На свято завітали випускники театру, які дарували творчі виступи.
    На розсуд глядачів підготовчою групою було представлено уривок з твору «Кошкин дом» і юні актори з завданням впорались на відмінно. 
   Основний склад  театру показав виставу за мотивами народного гумору «Пригоди язикатої Химки». 
   Зі словами привітань виступили начальник відділу культури і туризму Марина Діденко, директор Пологівського районного організаційно-методичного центру Світлана Колісник, гості з Оріхова- начальник відділу культури Оріхівської райдержадміністрації Олена Качур з представники Оріхівського народного театру. Усі дарували квіти і подарунки.
    Святковим привітанням для Катерини Кодак і театралів було масове виконання на їх честь пісні «Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались» в обробці друзів-оріхівців.
   Кожному учаснику театру були вручені подарунки від депутата міської ради 5-ти скликань Валентини Шашко. 
   Глядачі гучно вітали артистів, вигукували «Браво!».
    Раз на три роки народний колектив має підтверджувати звання. І саме у 2017 році народний театр буде складати іспит.
 Захід довів, що колектив у гарній творчій формі.
     Бажаємо творчості і успіхів, а Музи сцени нехай вас надихають на нові звершення!

                                                     

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації