:

 Не залишайся байдужим до дитячої самотності!!!

«Ми разом можемо допомогти дитині,
яка сьогодні в скруті опинилась,
звертаємось до кожної родини,
щоби знедоленим дитя не залишилось»

Однією з найвищою соціальною цінністю держави є соціальний захист дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Коли дитина оточена любов'ю, відчуває сердечне тепло і турботу батьків та на світ дивиться радісними очима – її дитинство щасливе. Сім’я дає нам відчуття своєї приналежності до близьких, сприяє комфорту в житті, здатності обирати свій шлях та відчувати підтримку інших поколінь. Дитині для повного та гармонійного розвитку потрібно зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей. На жаль, є діти, які зростають без родинного затишку, взаєморозуміння. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім’ю.

«Не залишайся байдужим до дитячої самотності» – це не просто красиве гасло, це крик душі кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

В понеділок, 6 листопада, фахівцями із соціальної роботи Пологівського РЦСССДМ разом з волонтерами Пологівського РЦСССДМ, було проведено вуличну акцію «Не залишайся байдужим до дитячої самотності».

Метою акції була популяризація серед населення альтернативних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Фахівці розповіли жителям міста про поняття «дитячої самотності», відповіли на хвилюючі питання та надали консультації жителям міста.

Запитати фахівців Пологівського РЦСССДМ, про умови створення, розвиток та функціонування сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування можна за адресою: м. Пологи вул. Державна 75 та за тел. +38066-574-13-62.


Пологівський РЦСССДМ