:


Все далі від нас події Другої світової війни. Все менше і менше залишається свідків тих страшних подій. Однак пам'ять про людей, простих солдат, які загинули, щоб жили ми, буде жити в наших серцях вічно.
На центральному кладовищі міста Пологи знаходяться поховання земляків-мінерів Ярмошенка Олександра та Штанченка Василя.
30.08.1944 року Олександр та Василь підірвались під час розмінування снарядів у с.Вербовому Пологівського району. Загиблі були поховані у одній могилі в Пологах.
17.09.2010 року на могилі інструктора з розмінування Олександра Ярмошенка та мінера Василя Штанченка урочисто було відкрито пам’ятник.
Під час відзначання 74- ї річниці визволення Пологівського району від нацистських загарбників 15 вересня 2017 було проведено мітинг та покладання квітів землякам. Зі словами поваги до подвигу героїв звернулась заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень. Пам’ять загиблих вшановано хвилиною мовчання.
На заході були присутні керівник районної організації ради ветеранів України Степний М.С, голова районної організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій Носко Ф.І, Пологівський військовий комісар, підполковник Манжос О.В., учасники АТО, учні Пологівської ЗОШ №4 .
Мітинг проведено за ініціативи центру допомоги учасникам АТО, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.




Відділ освіти, молоді та спорту
райдержадміністрації