:

 Патріотична виховна година до Дня захисника України «Захистити Україну – зберегти свій народ»

11 жовтня 2017 року працівниками КУ «Пологівська центральна районна бібліотека» проведено в ДНЗ «Пологівський професійний ліцей» патріотичну виховну годину до Дня захисника України та Дня українського козацтва «Захистити Україну – зберегти свій народ».

В заході взяли участь керівник центру допомоги учасникам АТО Валерій Васильович Орловській та отаман Пологівського козачого куреня Сергій Іванович Плясецький.

Орловський Валерій Васильович розповів про роботу центру та познайомив присутніх із новою збіркою пошуково-публіцистичних робіт «Сьогодні була війна» за редакцією доцента ЗДІА, волонтерки Вікторії Миколаївни Косенко. Вона зібрала оповідання про реальні військові події на сході та присвятила цю роботу 55-й Запорізькій артилерійській бригаді.

Отаман Пологівського козачого куреня Сергій Іванович Плясецький розповів про козацьке сьогодення пологівських козаків та запросив юнаків долучатися до козацького війська, яке в наш час відіграє важливу роль у військово-патріотичному вихованні молоді.

Присутні згадали загиблих героїв та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Ведучі заходу Полянська А.В. та Іваненко С.Б. розповіли про книги, представлені на тематичних виставках до Дня захисника України та Дня українського козацтва, запросили відвідати бібліотеку.

Учні професійного ліцею отримали корисну інформацію та долучилися до патріотичного духу свята захисників, яке наближається.

Відділ культури і туризму РДА