:
   14.04.2017 під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Клименка відбулося засідання круглого столу за участю представників Пологівського районного військового комісаріату, відділу освіти, молоді та спорту, відділу культури і туризму та громадських організацій району з питань популяризації військової служби.


    


  Головною метою зібрання є об’єднання зусиль військомату, райдержадміністрації, учасників АТО та громадськості для залучення та мотивування пологівців до військової служби наголосив перший заступник голови райдержадміністрації.
   Нині в районі все менше людей, яких можна залучити до служби за контрактом. З кожним призовом все менше охочих вступати до лав Збройних Сил України. Аби навести лад у цьому питанні, потрібно налагодити взаємодію та провести комплекс заходів щодо інформування та реклами переваг військової служби за контрактом.
    Крім цього, першим заступником голови райдержадміністрації було наголошено, що наша країна стає все ближчою до втілення планів мати професійну армію із гідною оплатою. Грошове забезпечення військовослужбовцям за контрактом збільшене, майже, втричі. Рядовий контрактник, без досвіду та вищої освіти відтепер отримує мінімум – 7 тисяч гривень в місяць. Військова служба за контрактом надає соціальні гарантії, медичне забезпечення та можливість отримати матеріальну допомогу. Служба за контрактом пропонує ряд цікавих військових професій з подальшим кар’єрним зростанням, а також надає можливість безкоштовно оволодіти професією, перепрофілюватися та додатково отримати вищу військову освіту.
Довідково. 
   На військову службу за контрактом на посади солдатського, сержантського та старшинського складу приймаються:
- громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби;
- вік: від 18 років до 60 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок - до 50 років);
- відсутність судимості за скоєння тяжких злочинів;
- наявність базової середньої освіти;
- придатність за станом здоров’я.
   Терміни контракту: військовослужбовці, що призвані за мобілізацією або на строкову службу та відслужили не менше 11 місяців, а також особи, звільнені з військової служби з березня 2014 року (з початку особливого періоду) по теперішній час, можуть підписати контракт терміном на 6 місяців. Після завершення шестимісячного контракту він може бути продовжений, за бажанням військовослужбовця, на 6 місяців або інші види контракту. 
- для осіб рядового складає 3 роки; 
- для осіб сержантського і старшинського складу від 3 до 5 років.
Не приймаються на військову службу за контрактом громадяни України, стосовно яких з’ясовано про:
- невідповідність за станом здоров’я або перебування на обліку в психоневрологічних або наркологічних закладах охорони здоров’я;
- винесення обвинувального вироку суду за кримінальним провадженням;
- ведення досудового слідства або передачу кримінального провадження до суду;
- не зняту або не погашену в установленому законодавством порядку судимість;
- притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.
Усі, хто бажає проходити службу за контрактом, можуть звернутись за довідками у Пологівський районний  військовий комісаріат за адресою: м. Пологи, вул. Єдності, 4, телефон: 2-29-32 (черговий Пологівського районного військового комісаріату), 066-820-80-07 (відповідальна особа по офіцерському складу), 095-222-26-92 (відповідальна особа по рядовому, сержантському і старшинському складу).

 

За інформацією головного спеціаліста з питань мобілізаційної та режимно-секретної
роботи апарату райдержадміністрації