:

   Запровадження в державі нової послуги патронату над дитиною передбачає допомогу дітям, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками або їх законними представниками.
   З метою формування розуміння щодо суті і змісту надання послуги патронату над дітьми 3 та 4 серпня Запорізьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено навчальний семінар «Послуга патронату над дитиною» для спеціалістів центрів соціальних служб та надавачів соціальних послуг об’єднаних територіальних громад. Фахівці Пологівського РЦСССДМ прийняли участь у даному заході та поширили свої знання з даної теми.
   В ході семінару було розглянуто такі питання:
- суть послуги патронату, її специфіка та місце в системі захисту дітей та підтримки сімей з дітьми, які опинилися у СЖО, на рівні громади;
- законодавче забезпечення послуги патронату над дитиною;
- психологічні критерії відбору сімей - кандидатів у патронатні вихователі.
   Нагадаємо, що з березня 2017 року Уряд запровадив нову форму тимчасового догляду і виховання дитини. Запровадження патронату над дитиною, та порядок організації діяльності сім'ї патронатного вихователя є альтернативою влаштуванню дітей, які внаслідок певних обставин не можуть проживати у своїй родині, до притулків, центрів соціально-психологічної реабілітації та інтернатних закладів.
   Крім того, це сприятиме поступовому переходу від інституційних форм опіки над дітьми до альтернативних форм догляду і виховання дітей у сімейному середовищі. Постановою, зокрема, затверджено: порядок створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя; влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя; порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя, типовий договір про патронат над дитиною.
   Для поширення інформації про патронат над дитиною серед населення Пологівським РЦСССДМ проводилась інформаційно- просвітницька робота на теритрії міста та по деяким сільським радам району, висвітлювалась дана тема в ЗМІ та місцевих газетах, тому, якщо Ви зацікавилися і хочете дізнатися подробиці здійснення патронату над дитиною, Вам нададуть консультацію фахівці із соціальної роботи Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за телефонами : +38 066-321-61-13, + 38 068-992-50-69, або звертайтесь за адресою : м. Пологи вул. Державна 75 «Будинок побуту» ІІ поверх.



Пологівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді