:

«Про експонування виставки «Народна війна»


На виконання Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті», Указу Президента України від 22.01.2016 № 17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років» активісти дев’ятого потягу національного єднання «Труханівська січ» та Товариства сприяння обороні України передали до Запорізької області виставку «Народна війна» у тимчасове користування. Зазначену виставку, присвячену подіям Української революції 1917-1921 років та спротиву українського селянства комуністичному режиму у 1920-х роках, мають змогу переглянути мешканці Пологівського, Новомиколаївського, Токмацького, Оріхівського районів.

2.11.2017 в Пологівському районі відбулось урочисте відкриття експозиції «Народна війна», проведене працівниками центральної районної бібліотеки. В заході взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський, заступник голови Пологівської райдержадміністрації Ірина Півень, працівники райдержадміністрації, працівники культури.

Під час відкриття з промовою виступив голова райдержадміністрації Артур Крупський, наголосивши на цінності, значущості цієї експозиції. Голова райдержадміністрації зазначив, що виставка має велике ідейно-політичне значення, демонструє, що протягом десятиліть українці не корилися злочинній тоталітарній системі, а самовіддано та жертовно боролися проти неї, та запропонував розробити проект книги з аналогічними відомостями Пологівського району.

Облаштування виставки здійснено працівниками центральної районної бібліотеки та районного організаційно-методичного центру.

В період експонування виставку перегляне учнівська молодь Пологівського професійного ліцею та загальноосвітніх шкіл району .

Запрошуємо мешканців району та міста до центральної районної бібліотеки (І поверх) переглянути плакатну експозицію «Народна війна» з цінними історичними матеріалами.


Відділ культури і туризму РДА