:

Про побудову дошлюбних відносин


Пологівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжується робота щодо морального виховання молоді.

04 жовтня 2017 року фахівцями Пологівського РЦСССДМ в Пологівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 проведена лекція серед учнів 11 класів на тему «Чистота дошлюбних відносин».

Учням 11 класів була викладена лекція про правильність побудови дошлюбних відносин, в основу яких повинна бути покладена жертовна та дружня любов. Так, грецька мова позначає та виражає любов чотирма словами: «агапе» - жертовна любов, «філіо» - дружня любов, «сторге» - сімейна любов, «ерос» - фізична любов. Саме на перших двох видах мають будуватись дошлюбні відносини, адже любов – це не почуття, а вчинки, самопожертва, дружні відносини (довіра, вірність).

Не менш важливою стала для учнів інформація про зовнішній вигляд. Серйозна, порядна дівчина буде вдягатися пристойно і скромно, не привертатиме увагу до себе оголеними частинами свого тіла, не провокуватиме до спокуси. Хлопцям було проінформовано про те, щоб вони були відповідальними у відносинах з дівчатами, адже «в їх руках» може бути чиясь донька чи дружина.

Хлопці і дівчата були дуже вдячні за надану корисну інформацію.