:
   Відділ культури і туризму Пологівської райдержадміністрації, як державний орган охорони культурної спадщини, забезпечує реалізацію на території Пологівського району державної політики у зазначеній сфері, а саме: здійснює заходи з обліку, збереження, захисту від руйнування або заподіяння шкоди об'єктам культурної спадщини та проведення і організацію необхідних для їх забезпечення охоронних робіт. 
6 – 7 червня 2017 року відділом організовано, а методистом з питань охорони культурної спадщини Пологівського РОМЦ Т. Костинською здійснено обстеження  сучасного стану пам’яток історії на території сіл: Басань, Вербове, Григорівка, Інженерне, Новокарлівка, Новофедорівка, Інженерне, Українське, Костянтинівка, Решетилівське, Новоселівка, Пологи, Семенівка, Дмитрівське, Тарасівка, Романівське, Андріївське, Шевченкове, Воскресенка, Кінські Роздори, Балочки, Красноселівка, Чкалове, Федорівка та м. Пологи.
Всього обстежено  141 пам’ятку історії. Із них у доброму стані  перебуває 99 пам’яток, у задовільному – 36,  у незадовільному - 4, в аварійному  - 2.
Згідно  з підпунктом 10  п. б) статті 32  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» забезпечення охорони пам’яток історії та культури, збереження та використання культурного надбання  покладено на органи місцевого самоврядування, тому керівникам місцевих рад буде направлено листи про результати обстеження пам’яток та надано рекомендації по усуненню порушень, виявлених під час огляду об’єктів культурної спадщини.

  

Відділ культури і туризму райдержадміністрації