:
    Одним із основних завдань в діяльності Пологівського РЦСССДМ  є робота спрямована на попередження виникнення в сім’ях складних життєвих обставин. Заходи з даного напрямку проводяться фахівцями із соціальної роботи серед різних категорій населення, включаючи вагітних жінок. Так, при Пологівській центральній районній лікарні діє консультаційний пункт при пологовому відділенні, де фахівці із соціальної роботи проводять консультування породіль, які опинилися в складних життєвих обставинах, проводять заходи, спрямовані на попередження відмов жінок від новонароджених дітей. За ІІ квартал 2017 року спеціалістами Пологівського РЦСССДМ в пологовому відділенні було проведено роботу з  трьома породіллями.
   07 липня 2017 року Пологівським районним центром соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді  на території Пологівської центральної районної лікарні та поліклініки розміщено інформаційно-просвітницькі листівки та буклети, щодо популярізаціїстворення прийомних сімей, патронатних сімей, профілактики скоєння насилля в сім’ї, а також плакати з мотивуючою інформацією для жінок, які є вагітними та роздумують над тим, чи дати життя маленькій людині, яка ще не народилась чи позбавити. 
 
«Дорога, прекрасна жінко! Ти унікальна тим, що лише в тобі може битися два серця. Ти не одна у цьому світі. Якщо ти не знаєш що робити, ти в розгубленості, переживанні за себе і свою майбутню дитинку – вихід завжди є. Ти можеш зателефонувати за підтримкою, консультацією за телефонами довіри – 095-59-39-499, 066-32-16-113».


    



Пологівський районний Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді