:

   Про участь пологівських колективів в ІІ регіональному турі конкурсу народної хореографії ім. П.Вірського в м. Дніпро 

   30 квітня в м. Дніпро національною спілкою хореографів України проведено ІІ регіональний тур Всеукраїнського конкурсу народної хореографії ім. П.Вірського.
    В цей день на розсуд журі були представлені хореографічні композиції колективів Дніпровської області, Запорізької області, з Маріуполя, з Черкас.
Запорізьким осередком спілки хореографів України (голова А.Кірейко-Ішмаметова) було затверджено програму Запорізької області з 28 номерів.
     В делегацію Запорізької області було запрошено колективи пологівщини:
зразковий аматорський хореографічний колектив «Золотий ключик» ЦКТЗ «Гірник» (керівник-А.Карпенко) з хореографічною композицією «Україна велична» та солістки колективу-О.Плетінь з композицією «Василино» і А.Солодка з угорським танком; 
зразковий аматорський хореографічний колектив «Союз» Пологівського РБК (керівник-Заслужний працівник культури України Р.Гаспарян) з композицією «Аджарський танець» та тріо колективу з вірменським танцем «Тростиночка».
 Голова Національної спілки хореографів України М.Вантух проаналізував постановки і виконання композицій і відмітив майстерність виконання сольних композицій О.Плетінь і А.Солодкої з «Золотого ключика».
 В ІІІ фінальний тур конкурсу, в Київ, як переможці ІІ регіонального туру пройшли: козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії з композиціями «Чорноморець іде» і «Український ліричний», народний ансамбль танцю «Металург» Запорізького палацу культури металургів з композицією «Хортичанка», ансамбль сучасного танцю «Star light» Мелітопольського училища культури з композицією «Не твоя війна» і зразковий аматорський хореографічний колектив «Сузір’я»  Запорізької ДШМ № 2 з композицією «Калинонька».
      Всеукраїнський конкурс проводиться раз на два роки і має на меті збереження і розвиток народних традицій хореографії, збагачення професійного і аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня балетмейстерських постановок, активізацію організаційно-творчої та пошукової роботи фольклорних експедицій, фіксацію скарбів танцювального мистецтва України.
  Участь у цьому конкурсі є почесною і відповідальною місією. Вітаємо «Союз» і «Золотий ключик» з участю в професійному конкурсі. 

        

       Студенти Мелітопольського училища культури у складі колективу «Star light» Даша Тоцька (випускниця зразкового хорографічного колективу «Золотий ключик» ЦКТД «Гірник»),  Саша Сердюк  і Яна Дорошенко (випускники танцювального колективу «Світанок» Вербівського СБК), Аліна Юрченко (випускниця зразкового аматорського хореографічного колективу «Овація» Пологівської ДШМ) візьмуть участь і фінальному турі конкурсу в м. Києві.  Вітаємо! 
 
    Автоперевезення пологівських колективів  проведено за рахунок районного бюджету в рамках фінансування Програми розвитку культури Пологівського району в 2017 році та за рахунок міського бюджету.

   За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації