:

Про урочистості до Дня захисника України «Ми славу співаємо Героям країни»


День Захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня, у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Свято встановлене 14 жовтня 2014 року указом Президента України – Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

13 жовтня 2017 в залі засідань районної ради проведено урочистості до Дня захисника України. Присутні вшанували всіх, хто причетний до цього високого звання, звання єдиного для всіх: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків, які вели смертельний двобій із нацизмом в роки ІІ Світової війни, до молоді, яка відстоює територіальну цілісність України сьогодні.

Привітання, подяки, побажання на честь усіх наших захисників лунали від імені голови Пологівської райдержадміністрації Артура Крупського, голови районної ради Олександра Покутнього, міського голови Юрія Коноваленка, представника Пологівської районної організації ветеранів України, учасника ІІ Світової війни Миколи Солодкого, керівника Центру допомоги учасникам АТО Валерія Орловського.

Керівники району та міста нагородили відзнаками обласного, районного та міського рівнів учасників бойових дій, активістів, керівників громадських організацій та вручили нагородженим квіти.

Творчий колектив районного будинку культури підготував святкову тематичну програми, в якій взяли участь вокалісти: Гванца Гуліашвілі, Аліса Приходько, Наталія Титюк та вихованка дитячої школи мистецтв - Каріна Карпій. З хореографічними композиціями виступили зразковий аматорський хореографічний колектив «Золотий ключик» ЦКД «Гірник», зразковий аматорський хореографічний колектив «Овація» районної дитячої школи мистецтв.

Ми славу співаємо Героям країни,
Воїнам світла-Захисникам України,
Що мужньо боронять нас від супостата,
Ні танком, ні градом Вас не злякати.
Всім тим, хто життя не шкодує віддати-
Низький вам уклін і велика подяка!

Відділ культури і туризму РДА