:

«Про впровадження УДК в практику роботи бібліотек»


На виконання наказу Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації 18-19 жовтня 2017 року на базі Пологівської центральної районної бібліотеки проведено семінар-тренінг на тему: «Впровадження УДК (універсальна десяткова класифікація) в практику роботи бібліотек».

Семінар проведено для бібліотекарів відділів комплектування та обробки документів публічних бібліотек Гуляйпільського, Пологівського, Розівського районів, Воскресенської ОТГ Пологівського району, Оріхівської міської, Комишуваської селищної, Малотокмачанської, Преображенської, Таврійської сільських ОТГ Оріхівського району, бібліотекарів бібліотек пологівських міських шкіл.

З привітальним словом до учасників семінару виступила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марина Діденко, поінформувала присутніх про мережу закладів культури Пологівського району в сфері культури, про проведення заходів в пологівських бібліотеках в інноваційних форматах.

Відкрила семінар Тетяна Савічева, директор Пологівської ЦРБ.

На семінарі Тетяна Горбачова, зав. відділом обробки документів та каталогізування Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, виступила з темою: «Основи систематизації документів за класифікаційною системою УДК».

Любов Самсоненко, провідний бібліотекар відділу обробки документів та каталогізування Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, розповіла про особливості систематизації документів за УДК, про методику визначення складних і складених індексів видань, про складні випадки індексування за УДК.

Фахівці Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки провели практичну частину семінару.

Працівниками центральної районної бібліотеки створено належні умови для проведення семінару-практикуму.

В найближчий час буде проведено семінар-практикум з цього питання для працівників сільських бібліотек нашого району.

Відділ культури і туризму РДА