:

   Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» удосконалено порядок призначення та надання населенню житлових субсидій. Зокрема, змінено період, за який враховуватимуться доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, з чотирьох кварталів до двох. Передбачено, що під час призначення субсидії на опалювальний сезон у жовтні враховуються доходи громадян за перше півріччя поточного року (за перший – другий квартали), а під час здійснення розрахунку на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуватимуться доходи за третій – четвертий квартали попереднього року. Ще раз просимо всіх жителів міста, хто проживає у приватному секторі і ще не звертався до міської ради за отриманням довідки про склад сім’ї, зробити це та надати довідку управлінню соціального захисту населення для вчасного призначення субсидії. Звертаємо увагу, що при призначенні субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива, скрапленого газу і оплати житлово-комунальних послуг враховуватимуться доходи, як і раніше, за попередній календарний рік.
   Надано можливість у разі смерті особи, якій було призначено субсидію, виплачувати готівкові кошти субсидії на придбання твердого палива та частину невикористаної суми субсидії на індивідуальне опалення одній із осіб, з урахуванням яких субсидія розраховувалася. У зв’язку з цим просимо членів сімей померлих осіб, яким було призначено субсидію на оплату газо-або електропостачання для опалення, до 1 вересня подати заяву до управління соціального захисту населення.
  При призначенні субсидії на наступний термін відтепер враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, якщо загальна її сума перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 гривень).
Серед інших змін передбачено, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання; врегульовано питання призначення субсидії недієздатній особі за заявою опікуна.
  Поряд з цим названою постановою внесено зміни до соціальних стандартів в частині соціальних нормативів споживання газу для приготування їжі та підігріву води (надаємо зміни показників, які актуальні для домогосподарств нашого району):

за наявності газової плити в разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 куб. метра на одну особу на місяць (було 7,1 куб. метр);

за наявності газової плити та газового водонагрівача – 10,5 куб. метра на одну особу на місяць (було 14 куб. метрів).

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації