:

   Конфлікти в родини виникають в більшості випадків від небажання йти на компроміс. Інколи емоції настільки сильні, що конфліктуючі сторони переходять на крик та образи. Досить часто в сім’ї немає фізичного насилля, але часто зустрічаються обман та маніпуляції, і тут вже іде мова про моральне, психічне насилля.
   На сьогоднішній день актуальною залишається тема профілактики насилля та жорстокого поводження з дітьми із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Саме тому відповідно до листа Міністерства соціальної політики від 30.08.2017 р. №17334/0/2-17/42 фахівцями Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завдяки керівництву міських закладів освіти, а саме Пологівського колегіуму №1 та загальноосвітньої школи №4, було проведено профілактичні бесіди з учнями, відповідно, 8 і 7 класів. Під час бесіди були охоплені певні аспекти даної проблематики, а саме, поняття «насилля», види насилля, засоби попередження цього явища та контакти установ, до яких можна звернутися у випадку, коли все ж таки це сталося.
   Фахівці Центру закликають батьків у вихованні своїх дітей бути мудрими, а дітей проявляти повагу до своїх батьків. Не забувайте про те, що більшість конфліктів відбувається на основі непорозуміння та невміння почути один одного.





Пологівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді