:


   Одним із напрямків діяльності Пологівського РЦСССДМ є супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу відповідно до вимог Порядку здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу затвердженого наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 23.09.2009 №3357, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.10.2009 за №966/16982.
   Так, в рамках планового відвідування прийомних сімей, проведеного 30.08.2017 року, фахівцями Центру було з’ясовано, що діти, які перебувають у прийомних сім’ях на території Пологівського району, забезпечені всім необхідним для їх розвитку та життєдіяльності, атмосфера в сім’ях дружелюбна, стосунки між членами родини налагоджені, конфліктні ситуації відсутні. Діти охоче відвідують заклади освіти, відповідно віку, де мають чисельні успіхи, а у вільний час із задоволенням займаються в гуртках художньої самодіяльності, в яких досягають значних результатів. Батьки всіляко підтримують та активно приймають участь у всебічному розвитку дітей.
   У зв’язку з інформацією, оприлюдненою Міністерством соціальної політики про факти отримання тілесних ушкоджень дітьми через відсутність догляду за ними, жорстоке поводження з дітьми та недбале ставлення батьків до виконання своїх обов’язків у сім’ях, у тому числі у сім’ях опікунів, піклувальних, прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу, з метою запобігання вчинення таких випадків у житті, фахівці Центру організували профілактичну роботу з батьками прийомних сімей, в ході якої були проведені бесіди на тему «Насильство-це сміття, яке треба виносити з дому» з врученням інформаційних буклетів на відповідну тематику.
  Фахівці Центру ще раз наголошують на тому, що кожен з батьків несе відповідальність за виховання, розвиток та становлення кожної дитини, адже здорові та щасливі діти це запорука міцної родини.




Пологівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді