:

«ПРОФІЛАКТИКА ТУБЕРКУЛЬОЗУ»


Незважаючи на величезні зусилля з боку держави і з боку медичних працівників, оголошену в 1995 році в Україні епідемію туберкульозу неможливо зупинити...

Саме з метою запобігання розповсюдженню туберкульоза та у рамках проведення боротьби з туберкульозом, 16 листопада 2017 року працівники Пологівського центру соціальних служб сім’ї дітей та молоді провели просвітницьку бесіду «Профілактика туберкульозу", для учнів Басаньської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, в ході якої спеціалісти Центру намагались довести присутнім про те, наскільки заразний і небезпечний туберкульоз. Насправді ж, можливість заразитися туберкульозною інфекцією є на сьогоднішній день абсолютною реальністю.

Туберкульоз - це загальне інфекційне захворювання, яким хворіють люди і деякі тварини. Захворіти на туберкульоз може кожен, але організм здорової людини в більшості випадків перемагає прониклу туберкульозну інфекцію, і хвороба не розвивається. У людей, які провадять здоровий спосіб життя, матеріально забезпечені і бережуть своє здоров'я, шанси захворіти на туберкульоз мізерно малі.


Тому спеціалісти Центру наприкінці зустрічі ще раз наголосили присутнім про те, що необхідно пам'ятати, що підвищенню опірності організму до туберкульозу сприяє здоровий спосіб життя, та піклування про власне здоров’я, а також дотримання елементарних принципів особистої гігієни.


Пологівський РЦСССДМ