:
   6 квітня 2017 року у рамках реалізації пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» та районної Програми «Інклюзивна освіта» на базі районної психолого-медико-педагогічної консультації відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації був проведений тренінг «Впровадження інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах» для батьків та дітей з особливими освітніми потребами. 
   Головна мета тренінгу полягала у підвищенні рівня обізнаності батьків, які виховують дітей з інвалідністю, з питань усвідомлення і осмислення механізмів впровадження інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах та узагальнення знань про особливості виховання дитини у сім’ї, вироблення системи взаємодії навчального закладу і родини.
   Працювали з учасниками тренінгу фахівці консультації  Тоцька Ю.О., Радзевіло О.О., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  Коваленко О.В. та методист районного методичного кабінету Філіпченко О.А.
    На тренінгу батьки отримали корисну інформацію щодо ролі родини у впровадженні інклюзивного навчання, буклети з методичними  рекомендаціями про особливості виховання дітей з особливими освітніми потребами.
   На тренінгу панувала доброзичлива атмосфера. Дорослі активно включались в обговорення проблемних питань, ділились досвідом. 
   Організатори сподіваються, що участь у заході  допомогла батькам краще зрозуміти як долати труднощі, які виникають у дітей, принесла переконання того, що сім’я не залишається один на один зі своєю складною ситуацією, а  поруч є люди, до яких завжди можна звернутись за корисною порадою та допомогою.  

   
                

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадмінстрації