:

 «Шкідливі звички – один із шляхів зараження ВІЛ-СНІДом»

В минулому в суспільстві існувала думка про те, що ВІЛ-інфекцією могли заразитись тільки наркозалежні та особи нетрадиційної орієнтації.

Сьогодні ситуація змінилась. ВІЛ-інфекцією заражаються люди як внаслідок нездорового способу життя, так і через нещасну випадковість. В першому випадку аморальний спосіб життя - статеве життя з будь-ким поза шлюбом, із зміною партнерів, тощо, а також набуття наркотичної залежності та наслідки проведення ін’єкцій однією голкою, через ураження крові, ВІЛ-інфекція передається і розповсюджується. Імунітет людини слабне, і вона помирає за лічені місяці. В другому випадку нещасна випадковість - контакт з ВІЛ-інфікованою людиною із потраплянням її крові до організму здорової людини, або контакт з предметами, на яких залишилась хоч крапелька інфікованої крові, стане результатом зараження зовсім здорової людини.

Статистика. За останні 5 місяців 2017 року за даними Центру громадського здоров’я МОЗ України було зареєстровано 7 490 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 1 085 - дітей до 14 років). Це офіційні цифри. Насправді ВІЛ-інфікованих людей набагато більше.

З метою збереження життя і здоров’я молоді та попередження їх втрати, 19 жовтня 2017 року фахівцями із соціальної роботи Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в ДНЗ «Чубарівський центр професійно-технічної освіти» була проведена лекція на тему «Шкідливі звички – один із шляхів зараження ВІЛ-СНІДом».

Учні дізналися про важливість збереження себе з молодих років від шкідливих звичок, про їх наслідки, про те, як виникає психологічна та біологічна залежність від них і що саме вони є одним із шляхів зараження на таку страшну інфекцію як ВІЛ-СНІД.

Пологівський РЦСССДМ