:

   

  Сьогодні, 29 серпня, третя річниця загибелі Романа Соловйова, який віддав життя за Україну в районі АТО

   29 серпня 2014 року під Іловайськом при виході з оточення «зеленим коридором» загинув наш земляк з с. Воскресенка Роман Юрійович Соловйов.
  Щоб вшанувати пам’ять героя, на місці його поховання зібралися керівники району та представники Воскресенської об’єднанної територіальної громади, Пологівського районного військового комісаріату, Центру надання допомоги учасникам АТО, учні та вчителі Воскресенської ЗОШ І-ІІ ст.,працівники культури.
   Ведуча мітингу, директор Воскресенського СБК, Людмила Кравцова розповіла про життєвий шлях Романа: «Роман Юрійович Соловйов народився 09 березня 1994 року на Полтавщині. Коли хлопцю виповнилося 5 років, разом з мамою переїхав до нашого села. Дитячі роки та перші шкільні кроки тісно пов’язані з нашим селом.Та в житті іноді трапляється не так як мріється. Доля розпорядилася так, що шкільне життя продовжилося в інтернатах Бердянська та Запоріжжя. А по закінченні Приморського ліцею для дітей-сиріт, він здобув професію автомеханіка та газозварника.
Відклавши плани про трудову діяльність на деякий час, хлопець пішов служити до лав Збройних сил України. По закінченню служби дивлячись на скрутне економічне становище в Україні, він прийняв рішення про подовження служби за контрактом в Дніпропетровській області в 93-й механізованій бригаді.
До цього його спонукало велике бажання визначитися в цьому житті, досягти успіхів у військовій службі, мати власне житло, але самим найбільшим його бажанням було те, чого він не мав всі ці роки: міцна дружна родина.
Його зірка згасла разом з надіями, мріями, сподіваннями, планами на майбутнє.
29 серпня 2014 року будучи у віці 20 років та виконуючи військовий обов’язок, під час проведення антитерористичної операції під Іловайськом Донецької області загинув Роман Соловйов. Ворожа куля забрала життя у юнака який так і не встиг повною силою здійснити свої мрії, долюбити, почути сміх своєї дитини та відчути повноту людського щастя. Він поклав своє життя щоб все це було у нас, за мирне небо над головою.
Роман загинув як герой,захищаючи свою державу, посмертно нагороджений орденом «За мужність III ступеня».

   На мітингу зі словами скорботи виступили заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Володимир Плевако, начальник організаційно-кадрового відділу Воскресенської сільської ради Альона Ротко, заступник військового комісара Пологівського районного військкомату майор Сергій Дмитренко, представник Центру надання допомоги учасникам АТО Ангеліна Устименко, заступник директора з виховної роботи Воскресенської ЗОШ І-ІІ ст. Ольга Голубкова, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Марина Діденко. Учні школи присвяти герою віршовані рядки.
   Роки…Скільки б їх не минуло, не зітруться імена тих, хто не повернувся з району проведення антитерористичної операції.

    Кажуть, що життя – це найдорожче, що є у людини. Проте, незважаючи на це, є герої, які готові пожертвувати цим найціннішим благом заради своєї Батьківщини. І, нажаль, наразі вже багато хлопців довели свою любов та відданість саме таким чином. Але їх загибель не мине дарма. Їх подвиг – це приклад великого героїзму. Їх приклад ніколи не вмре, їх вчинок завжди буде жевріти в наших серцях. Світла пам'ять героям!






Відділ культури і туризму райдержадміністрації