:

Сьогодні була війна ...


У Запорізькій облдержадміністрації відбулася презентація збірки пошуково-публіцистичних робіт «Сьогодні була війна ...», яка присвячена бійцям 55-ої запорізької артилерійської бригади. Автори проекту зібрали історії та розповіді бійців і волонтерів, долі яких змінила війна. У презентації збірки брали участь заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, творчий колектив проекту, студенти, учасники АТО. Від Пологівського району були присутні учасник АТО, голова Центру допомоги АТО при райдержадміністрації Валерій Орловський та головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Устименко Ангеліна.

Як розповіла автор ідеї та керівник проекту, доцент Запорізької державної інженерної академії Вікторія Косенко, ідея створити збірник виникла ще 2,5 року тому, проте не було коштів для друку. Широкий наклад збірки вдалося зробити завдяки фінансовій підтримці голови облдержадміністрації Костянтина Бриля та Фонду сприяння оборони Запорізької області.

До проекту приєдналися студенти. Під час роботи молоду ініціативну творчу команду об'єднало бажання внести свій вклад у допомогу тим, хто став на захист мирного життя.

Планується, що збірник «Сьогодні була війна ...» буде поширюватися у бібліотеках та загальноосвітніх закладах.

Часто ми чуємо розповіді про події АТО, багато історій земляків вже є на сторінках книг. Кожна розповідь – це частина не одного прожитого життя.

Автори проекту працюють над виданням другої збірки, а також – написанням третьої книги.