:
 

  Сторіччя  Української революції

   З нагоди сторіччя Української революції відбувся захід у Пологівській СРШ І-ІІІст №2 на який завітали представники обласної влади,  Запорізького національного університету  та військовослужбовці, що  дислокуються у Пологівському районі.
Вітання зі святом від очільника області Костянтина Бриля передав заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко. «Пам’ять про звитяжну боротьбу українського народу надихає та наповнює нас силами протистояти російській агресії. Як і тоді, ворог знову намагається розколоти, послабити нас, знівелювати державницькі ідеї політичною та соціальною демагогією. Але тепер це не вдасться. Ми засвоїли гіркі уроки минулого і наша відповідь агресору – сильна армія, потужний волонтерський рух, єднання всієї громади навколо захисту України»   наголосив посадовець. Він також вручив подяки учасникам бойових дій Михайлу Шпаделі та Артему Роднюку.
Директору школи була передана книга «Хоробрі серця неможливо зупинити», військовослужбовцям презентували календар «З Україною крізь віки». 
Учні та педагоги з перших днів війни активно допомагають українським воїнам, відправили на передову сотні виробів, малюнків та солодких подарунків.
На заході привітали демобілізованого учасника антитерористичної операції, добровольця, вчителя Юрія Єфремова.
Кандидат історичних наук, доцент кафедри новітньої історії ЗНУ Василь Гвоздик розповів про соціокультурні та світоглядні першоджерела Української революції, її історичні етапи, висвітив маловідомі факти боротьби нашого народу за свою державність. Також науковець презентував методичні рекомендації «Українська революція 1917-21 років», що стануть незамінними для просвітницької роботи.
На заході були присутні заступник голови Пологівської райдержадміністрації Ірина Півень,  радник голови районної ради Михало Малиш, начальник відділу освіти, молоді та спорту Павло Капітонов, головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту райдержадміністрації, координатор Центру допомоги АТО  Ангеліна  Устименко.
      Захід закінчився  покладанням квітів  до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Хвилиною  мовчання вшанували всіх борців за свободу та незалежність України.



                                     

                                   

                                 


Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації