:

Центр допомоги учасникам АТО у м. Пологи продовжує свою роботу

У Пологівському районі продовжує активну роботу Центр допомоги учасникам АТО при Пологівській райдержадміністрації, надаючи різну допомогу учасникам Антитерористичної операції та членам їх сімей.

15 листопада 2017 року, за участю заступника Пологівської районної державної адміністрації І.Г. Півень, керівника Центру допомоги учасникам АТО В.В. Орловського відбулося чергове засідання Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції.

Управління соціального захисту населення тісно співпрацює з Центром допомоги учасникам Антитерористичної операції. У результаті звернень в управлінні соціального захисту населення знаходяться на обліку 309 учасників бойових дій, 6 інвалідів війни та 2 сім’ї загиблих військовослужбовців. На чергу на санаторно-курортне лікування поставлено 19 військових: 2 інваліди і 17 учасників АТО. Санаторно-курортне лікування пройшли 2 учасники АТО та 2 інваліди війни. Психологічну реабілітацію з початку 2017 року пройшов 1 учасник бойових дій. На чергу на психологічну реабілітацію поставлено 5 військових.

Управлінням соціального захисту населення з початку 2017 року здійснено відшкодування 67 учасникам АТО витрат на оформлення земельних ділянок з обласного бюджету у розмірі 293781.27 грн. Замовлено кошти на відшкодування 9 учасникам АТО. На даний час 25 учасників АТО подали документи на відшкодування.

На квартирний облік у Пологівській міській раді поставлено 16 військових: 15 учасників бойових дій та 1 інвалід війни, у Воскресенській с/раді поставлено 2 учасники бойових дій, у Інженернеській с/раді – 1 учасник АТО.

За повідомленням Пологівського районного центру зайнятості станом на 15.11.2017 на обліку перебуває 29 учасників АТО, працевлаштовані 73 особи, взяли участь у громадських роботах тимчасового характеру 15 осіб.

За даними відділу у Пологівському районі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області станом на 15.11.2017 року надано учасникам АТО 250 консультацій щодо порядку одержання у власність земельних ділянок в межах норм, визначених статтею 121 Земельного кодексу України. Всього по Пологівському району прийнято 213 дозволів на відведення земельних ділянок військовослужбовцям та їх родинам. Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області видано 197 наказів про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передачу земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства. За даними Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Пологівський район є на 3-му місці по Запорізькій області щодо видачі наказів про передачу у власність земельних ділянок.

Відділом «Пологівське бюро правової допомоги» проведені заходи щодо учасників АТО, а саме:

1. Вирішено питання щодо зняття арешту з банківського рахунку учасника АТО.

2. Направлено лист до Волновахського районного суду Донецької області про стягнення аліментів з учасника АТО.

Також на нараді обговорювалися питання:

1. Про проведення обласного благодійного марафону до Дня Збройних Сил України.

2. Про участь представників влади та учасників АТО у наступних заходах:

- 2 листопада 2017 року у м. Мелітополі на «Всеукраїнському фестивалі «Пісні народжені в АТО»;

- 10 листопада 2017 року у м. Гуляйполі на заході, присвяченому 129 річниці з Дня народження Нестора Івановича Махна – видатного політичного діяча доби перших українських визвольних змагань 1917 – 1921 років.


За інформацією УСЗН РДА