:

 Центр допомоги учасникам АТО у м. Пологи продовжує свою роботу

У Пологівському районі продовжує активну роботу Центр допомоги учасникам АТО при Пологівській райдержадміністрації, надаючи різну допомогу учасникам Антитерористичної операції та членам їх сімей.

19 жовтня 2017 року, за участю заступника Пологівської районної державної адміністрації І.Г. Півень, керівника Центру допомоги учасникам АТО В.В. Орловського відбулося чергове засідання Центру допомоги учасникам Антитерористичної операції.

Управління соціального захисту населення тісно співпрацює з Центром допомоги учасникам Антитерористичної операції. У результаті звернень в управлінні соціального захисту населення знаходяться на обліку 302 учасників бойових дій, 6 інвалідів війни та 2 сім’ї загиблих військовослужбовця. На чергу на санаторно-курортне лікування поставлено 19 військових: 2 інваліди і 17 учасників АТО. Санаторно-курортне лікування пройшли 2 учасники АТО та 2 інваліди війни. Психологічну реабілітацію з початку 2017 року пройшов 1 учасник бойових дій. На чергу на психологічну реабілітацію поставлено 5 військових.

Управлінням соціального захисту населення з початку 2017 року здійснено відшкодування 67 учасникам АТО витрат на оформлення земельних ділянок з обласного бюджету у розмірі 293781.27 грн. На сьогодні 26 учасників АТО подали документи на відшкодування, з них фактично нараховані суми на надання одноразової адресної допомоги 7 учасникам АТО у сумі 35.00 тис. грн.

Управлінням соціального захисту населення станом на 19.10.2017 року виплата до Дня захисника Вітчизни України військовослужбовцям, які брали безпосередню участь в АТО у розмірі 500 грн. складає по банкам 67.500 тис.грн. – отримають 135 осіб та 80,500 тис.грн. – отримає 161 особа на почтовому відділенню.

На квартирний облік у Пологівській міській раді поставлено 16 військових: 15 учасників бойових дій та 1 інвалід війни, у Воскресенській с/раді поставлено 2 учасників бойових дій, у Інженернеській с/раді – 1 учасник АТО.

За повідомленням Пологівського районного центру зайнятості станом на 19.10.2017 на обліку перебуває 32 учасників АТО, працевлаштовані 88 осіб, взяли участь у громадських роботах тимчасового характеру 15 осіб.

За даними відділу у Пологівському районі Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області станом на 19.10.2017 року надано учасникам АТО 250 консультацій щодо порядку одержання у власність земельних ділянок в межах норм, визначених статтею 121 Земельного кодексу України. Всього по Пологівському району прийнято 213 дозволів на відведення земельних ділянок військовослужбовцям та їх родинам. Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області видано 197 наказів про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та передачу земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства. За даними новин Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Пологівський район є на 3-му місці по Запорізькій області щодо видачі наказів про передачу у власність земельних ділянок.

Також на нараді обговорювалися питання:

1. Про проведені заходи до Дня захисника України та Дня українського козацтва.

2. Про надання грошової компенсації інваліду війни ІІІ групи Гетманенко Д. В. на придбання житла за кошти обласного бюджету, виділені на відповідний бюджетний рік у рамках реалізації обласної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015-2019 роки.

Під час засідання з нагоди Дня народження привітали керівника Центру допомоги учасникам АТО В.В. Орловського.

УСЗН РДА