:

     У Пологівському районі пройшов тиждень безпеки дорожнього руху 

   За результатами аналізу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) дорожньо-транспортний травматизм наразі є однією з найбільших проблем охорони здоров’я. До 2030 року ДТП може стати однією з основних причин смерті людей. В Україні смертність внаслідок ДТП є однією з найвищих у європейському регіоні, а рівень організації безпеки дорожнього руху залишається вкрай низьким. Минулого року на автомобільних шляхах нашої країни сталось 154556 дорожньо-транспортних пригод, під час яких 3187 людей загинули та 32079 отримали травми. 
   Саме тому на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України П.Розенка від 27.12.2016 № 2571/5/1-16, був проведений Всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні у період з 08 по 14 травня 2017 року, Загальний план заходів якого затверджений 15 березня 2017 року заступником Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції О.В. Сивак.
   У Пологівському районні проведена відповідна робота згідно Загального плану заходів з проведення Тижня безпеки дорожнього руху з 08 по 14 травня 2017 року.
    В рамках тижня в навчальних закладах проведено:
- єдиний національний урок «Безпека на дорозі – безпека життя»;
- відкритий урок на тему «Надання домедичної допомоги під час ДТП» у КУ «Пологівський НВК», КУ «Григорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
- урок-дискусія «Правила нашої безпеки» у КУ «Пологівський НВК»,
- виховні години «Залізничний переїзд – місце підвищеної небезпеки» для учнів 2-11 класів  у КУ «Костянтинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Правила дорожнього руху при перетині залізничних переїздів» у КУ «Григорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Правила поведінки по дорозі до школи і додому» у КУ «Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
- виставку тематичної літератури «Ми пішоходи» у КУ «Пологівський НВК»,
- перегляд відеороликів з теми «Безпека пішоходів – у руках самих пішоходів» у КУ «Пологівський НВК»,
- годину корисних порад «Попередження дорожньо-транспортних пригод» для учнів 7-х класів у КУ «Федорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
- конкурс малюнків з безпеки дорожнього руху у КУ «Григорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Федорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Семенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
- вікторину «Правила дорожнього руху – твої правила» для учнів 6-х класів у КУ «Федорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Семенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
- рольову гру «Будь обережним на дорозі» для учнів 1-4 класів у КУ «Федорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»,
- виступ гуртка юних інспекторів руху КУ «Семенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» перед учнями школи та виготовлення плакату соціальної реклами з безпеки дорожнього руху,
- консультаційно-роз’яснювальні бесіди з батьками щодо доцільності використання пасків безпеки, дитячих крісел та світлоповертаючих елементів у КУ «Костянтинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»;
- висвітлення інформаційного матеріалу на шкільних сайтах.
 Згідно з річним планом та наказом відділу освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації від 10.03.2017 № 67 «Про проведення районного конкурсу-огляду роботи загонів юних інспекторів руху у навчальних закладах Пологівського району у 2017 році» на базі ДЮСШ та КУ «Пологівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4»  07.04.2017 був проведений районний огляд роботи загонів юних інспекторів руху, у якому взяли участь загони з 5 навчальних закладів району.     
 Юні інспектори руху показали високий рівень знань правил дорожнього руху, медичної допомоги, вміння керувати велосипедом та долати перешкоди, правильно поводитись на перехресті та вірно розуміти дії регулювальника.
 Міцні та глибокі знання правил дорожнього руху показали загони ЮІР:
КУ «Тарасівської ЗОШ І-ІІ ступенів»;
КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів»;
КУ «Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів».
 Найбільшу кількість балів на етапі «Знання правил дорожнього руху» набрали:
Діхтяр В. (КУ «Тарасівська ЗОШ І-ІІ ступенів»);
Гурбич Ю. (КУ «Семенівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»);
Власенко Я. (КУ «Пологівська ЗОШ І-ІІ ступенів № 6»).
Найбільшу кількість балів у конкурсі «Велоестафета» за вміння вправно долати перешкоди отримали загони:
КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів»;
КУ «Пологівської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6»;
КУ «Тарасівської ЗОШ І-ІІ ступенів».
На етапі «Медична допомога» відзначено загони КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів», Ку «Тарасівської ЗОШ І-ІІ ступенів» та Ку «Пологівської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6».
Кращими плакатами соціальної реклами з безпеки дорожнього руху визнано газети юних інспекторів руху КУ «Тарасівської ЗОШ І-ІІ ступенів» та КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів».
Кращими регулювальниками визнано учнів КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» Кучеренко К. та   КУ «Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» Литвиненка М.
На етапі «Юний регулювальник» кращими стали загони КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів», та Ку «Тарасівської ЗОШ І-ІІ ступенів». 
В конкурсі «Юний пропагандист» призові місця посіли загони  КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів», КУ «Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» та Новокарлівської ЗОШ І-ІІІ ст.
Переможці районного та зонального етапів обласного конкурсу-огляду роботи загонів юних інспекторів руху загін ЮІР КУ «Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст.» взяв участь в обласних змаганнях.
13.05.2017 за участі творчих працівників Кінсько-Роздорівського сільського будинку культури, учасників самодіяльності та мешканців села Кінські Роздори відбувся тематичний флешмоб «Україна – за безпеку дорожнього руху».
12.05.2017 за участі творчих працівників та аматорів сцени Вербівського сільського будинку культури, мешканців села Вербове, учасників волонтерських організацій відбувся тематичний флешмоб «Вербівці – за безпеку дорожнього руху!»
В КУ «Пологівська центральна районна бібліотека» оформлено тематичну книжкову виставку «Безпека на дорозі – безпека життя».
З метою збереження життя і здоров’я дітей під час перевезення на конкурси і фестивалі в районній дитячий школі мистецтв проводиться спеціалізований інструктаж та призначається відповідальна особа. 
 В медичних закладах району, а саме в КУ «Пологівський ЦПМСД», КУ «Пологівська ЦРЛ» та КУ «Пологівська залізнична лікарня» проведена наступна робота:
1. Видані відповідні накази про проведення Тижня безпеки дорожнього руху.
2. Розроблені Плани заходів з проведення Тижня безпеки дорожнього руху.
3. З водіями лікарні проведені додаткові інструктажі з правил дорожнього руху (особливо розділ зниження швидкості) та проведені заняття по правилам надання першої долікарської допомоги постраждалим при ДТП.
4. В акції «Здай кров – врятуй життя» взяли участь 14 осіб.
5. Проведена перевірка порядку проходження водіями перед рейсових і після рейсових медичних оглядів.
6. Проведена перевірка технічного стану і укомплектованості транспортних засобів.
7. Розміщена інформація на стенді безпеки дорожнього руху правил проїзду залізничних переїздів, та наслідки до яких призводять їх порушення. 
Пологівським ВП ГУНП України в Запорізькій області на виконання плану заходів з проведення тижня безпеки дорожнього руху висвітлено інформацію в газеті «Районка»: «Щодо пошуку шляхів зниження та контролю за швидкістю, яка залишається ключовим фактором скоєння смертельних ДТП та дорожньо-транспортного травматизму».
12.05.2017 проведено загальнонаціональну акцію «День зниження швидкості», під час якої проведено бесіди з водіями транспортних засобів та іншими учасниками дорожнього руху.
   На виконання плану заходів п. 16,17 спільно з журналістами газети «Районка», розміщено статтю «Будь помітний у темряві!»
   На виконання п. 20 плану заходів проведено контрольну перевірку усунення недоліків в утриманні вулично-шляхової мережі виявлених під час проведення весняного комісійного огляду автомобільних доріг та вулиць.
   На виконання плану заходів п. 21 проведено перевірки додержання автомобільними перевізниками законодавства у сфері автомобільного транспорту, під час якого перевірено виконання правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту , проведено роз’яснювальну роботу, щодо дотримання учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху та безпеки перевезень пасажирів і вантажів.
   На виконання п. 22, 23 плану заходів, щодо пропаганди безпеки руху при перетині залізничних шляхів, висвітлено в ЗМІ інформацію, щодо дорожньо-транспортної події, яка сталася 10.05.2017 на залізничному переїзді 288 км+640м перегону «Пологи - Гусарка» за участю вантажного локомотиву та автомобіля «ТАЙОТА». З метою покращення безпеки дорожнього руху та зниження рівня аварійності в межах дії залізничних переїздів, проведено контрольні перевірки усунення недоліків виявлених під час весняного комісійного огляду залізничних переїздів.
     Також на території Пологівського району проведені ремонтні роботи на дорогах загального користування, обкошено узбіччя доріг, вулиць та тротуарів населених пунктів, та місця розташування дорожніх знаків з метою поліпшення їх видимості, приведено до належного санітарного стану зупинки громадського транспорту.

За інформацією відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації