:

У районі відзначили День української писемності та мови


09 листопада 2017 року на центральній алеї нашого міста відбулася районна акція до Дня української писемності та мови, що традиційно відзначається в Україні у цей день. В акції взяли участь представники органів виконавчої влади, громадськості, засобів масової інформації, Районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, освітяни, працівники закладів культури. Привітала учасників дійства заступник голови районної державної адміністрації І. Г. Півень. У своєму виступі вона наголосила, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в одну націю, закликала усіх жителів міста та району долучитися до справи підвищення престижу державної мови у нашому суспільстві. До програми акції увійшли читання власних тематичних поетичних творів юними пологівцями, декламування поетичних творів наших земляків та видатних українських поетів. Від всіх учасників акції лунали вітання та побажання процвітання рідній мові, адже мова для всіх є духовним джерелом життя і оберегом.

День української писемності та мови відзначили і у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району. Зокрема у Пологівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 він пройшов весело і повчально. Цьому сприяла ціла низка цікавих заходів. З самого ранку у школі почав діяти інформаційний марафон, впродовж дня лунала українська пісня, тематичні вірші, складені учнями, та відомих українських авторів. А Тоцька Ірина, Сиваш Вікторія, Пушкар Іван разом із педагогами взяли участь у районній акції, де читали власну поезію, вітали присутніх на міській площі виготовленим власноруч величезним серцем і гаслом: «Ми любимо українську мову, а ви ?!». Відзначаючи День української писемності та мови, школярі району почерпнули додаткові знання про походження свята, витоки української писемності, пройнялися патріотичними почуттями.

Проведені заходи були спрямовані на усвідомлення і дорослими, і дітьми того, що мова є культурним надбанням нашого народу, отже має міцніти і розвиватися.


За інформацією відділу освіти, молоді та спорту РДА