:

У закладах освіти розпочалися заходи з відзначення Дня Гідності та Свободи


13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, відповідно до якого з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

До цього свята, що символізує утвердження демократичних цінностей, свободу людини і громадянина, європейський вибір України, розпочалися виховні заходи у закладах освіти району. У Пологівській спеціалізованій різнопрофільній школі І-ІІІ ступенів № 2 17 листопада вже відбувся Урок мужності «Вільні будують майбутнє». На заході були присутні почесні гості: заступник голови районної державної адміністрації І.Г. Півень, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації А.О. Устименко, голова районної громадської організації Товариства Червоного Хреста Н.Є. Плетінь, родина учасників бойових дій у зоні АТО Андрія та Яни Постнік, батьки учнів.

Захід підготувала та провела з учнями 7 класу вчитель Т.Я. Перебейнос. Учні згадали історичні постаті творення незалежності України, а саме Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, Павла Скоропадського, а також імена Героїв Небесної Сотні, представили цікаві повідомлення про героїзм учасників АТО, самовідданість волонтерів. Свічкою пам’яті та хвилиною мовчання учасники дійства вшанували патріотизм і мужність загиблих у листопаді 2013 року - лютому 2014 року на Майдані, тих, хто загинули у зоні проведення АТО, всіх, хто поклав життя на захист демократії, територіальної цілісності нашої держави.

І.Г. Півень привітала присутніх зі святом та наголосила, що саме від дій молоді залежатиме, якою стане наша країна в майбутньому. Учасники АТО Андрій та Яна Постнік розповіли про визвольну боротьбу сьогодення на Сході нашої країни, навіть показали відео та фото з територій, де проводяться бойові дії.

Байдужим не залишився жоден школяр. Саме такі заходи формують громадянина України з активною життєвою позицією, справжнього патріота.


За інформацією відділу освіти, молоді та спорту РДА