:

Урок мужності в гостях у Богів війни


Напередодні Дня захисника України учнівська молодь Пологівщини завітала до 55-тої окремої артилерійської бригади.

Учні Пологівської СРШ №2 приготували вітальну святкову програму з піснями та танцями. В ході уроку мужності згадували козацькі традиції, історичні моменти становлення України, як незалежної самостійної держави. Не оминули у своїх розповідях і Героїв сьогодення – тих, хто захищає нас на Сході країни, учасників АТО. Приємно відзначити що разом з учнями до військової частини на захід завітали батьки пологівських героїв, Артема Корнєва – мама Тетяна та брат Дмитро з коханою, Дмитра Шингура – мама Олександра та батько Василь.

Зі словами привітання та подяки до всіх присутніх звернулася заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень. Представникам родин загиблим на згадку про зустріч кожному подарували сувенір.

Воїнам учні подарували власноруч виготовлений плакат з привітаннями до свята. Учениця 10 класу Солодка Анастасія пригостила військовослужбовців домашніми смаколиками.

Урок мужності підготувала та провела вчитель Пологівської СРШ №2, керівник обласного гуртка патріотичного виховання молоді в Пологівському районі Перебейнос Тетяна.

Неймовірно цікаво для молоді було відвідування казарми та знайомство з буденним життям військовослужбовців. Командування військової частини провели екскурсію до музею бойової слави 55-тої окремої артилерійської бригади. В музеї ознайомили молодь з подіями Другої світової війни і шляхом який з того часу пройшла бригада. Велику частину музею займають, експонати вже війни сьогодення. Це і особисті речі загиблих військовослужбовців, обладнання та екіпіровка, що використовується в АТО.

Захід проведено за ініціативи відділу освіти молоді та спорту з нагоди Дня захисника України та в рамках святкування 100-річчя Української революції.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації