:

    В Міжнародий День танцю «Союз» збирав друзів 

       29 квітня на майданчику перед районним будинком культури творчим колективом РБК за участю районного організаційно-методичного центру проведено районний фестиваль хореографії «Союз» збирає друзів», який присвячений Міжнародному Дню танцю.
Зразковий аматорський хореографічний колектив «Союз» привітав учасників фестивалю композицією «Пологи, Пологи…», яку присвячено 130-річчю м. Пологи, що буде відзначатися восени.
В фестивалі взяли участь хореографічні колективи Пологівського району: Зразковий аматорський хореографічний колектив «Союз» з композиціями «Пологи, Пологи…» і «Танці танцювати» та підготовча група колективу з танцем «Солодкоїжки» (керівник-Заслужний працівник культури України Р.Гаспарян), танок «Веселий дощик» затанцювали учні ІІ класу хореографічного відділення Пологівської ДШМ (керівник та постановник-К.Буренко), композицію «Смерека» виконав танцювальний гурт «Фантазія» сільського будинку культури с. Івана Франка (керівник- Я.Козачкевич), танці «Хуліганчики» і «Неймовірна дружба» затанцював колектив «Світанок» і «Папа амерікано» виконав колектив «Капітошка» Вербівського СБК (керівник-О.Дорошенко), танцювальний колектив «Квітень» Кінсько-Роздорівського СБК (керівник- О.Дмитренко) подарував присутнім танеці «Стукалка-грюкалка» і «Запальні дівчата», танок «Святковий глечик» виконав танцювальний колектив «Барви дитинства» і танок «Спасибо поварам» було представлено танцювальним колективом «Натхнення» Пологівського СК (керівник-В.Махоніна), танцювальний дует «Талісман» Федорівського СБК виконав композицію «Бугі-Вугі» (керівник- С.Тіщенко), зразковий аматорський хореографічний колектив «Овація» Пологівської ДШМ подарував глядачам композицію «Молодь країни» (керівник- І.Ходус, постановник- К.Буренко).
На сцену було запрошено усіх керівників колективів. З привітальними словами до учсників і керівників звернулися керівник апарату райдержадміністрації І.Браженко, міський голова Ю.Коноваленко, начальник відділу культури і туризму М.Діденко. Почесні гості нагородили колективи дипломами за участь у районному фестивалі «Союз» збирає друзів» і кубками.

          

До слова було запрошено директора РБК В.Черненко, яка вручила випускникам Зразкового аматорського хореографічного колективу «Союз» посвідчення про те, що вони є випускниками колективу.
Р.Гаспарян вручив грамоти Запорізького осередку спілки хореографів України вихованцям свого колективу, які цього року будуть вступати в заклад освіти мистецького спрямування.
Закінчили свято масовим виконанням флешмобу.

                                                       
Гарний святковий настрій подарували колективи глядачам.  
 
   Захід проведено за рахунок районного бюджету в рамках фінансування Програми розвитку культури Пологівського району в 2017 році.

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації