:

У РДА відбулася міжрайонна тематична нарада з питання проведення благодійного марафону


27.11.2017 за ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулася міжрайонна тематична нарада з питання проведення благодійного марафону до Дня Збройних Сил України. У нараді взяли участь члени Спостережної ради телемарафону, представники ОДА, Пологівського, Гуляйпільського, Розівського, Більмацького районів та ОТГ. Заступник начальника Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Марія Горідько інформувала про хід проведення марафону, акцентувала на тому, що всі кошти, зібрані на територіях, залишаться на місцях, підуть виключно на потреби земляків. Заступник голови РДА Ірина Півень надала інформацію про розподіл коштів, зібраних у районі минулого марафону, про проведену роботу в цьому році: минулого року в рамках марафону Пологівський район зібрав 36.999 грн. Кошти перерахували 5 підприємств, 16 навчальних закладів, 27 структурних підрозділів та 1 фізична особа міста та району.

Кошти марафону спрямували на адресну допомогу колишнім воїнам, в першу чергу, інвалідам та пораненим, родинам загиблих героїв, ветеранам, які потребують поліпшення соціально-побутових умов або потрапили до складної життєвої ситуації.

За сприяння Го «Ветерани АТО Пологівщини» допомогу отримали 20 військовослужбовців. По місту Пологи допомогу у розмірі 1.900 грн. отримали 2 родини загиблих учасників АТО, 1 інвалід ІІ групи та 3 інваліди ІІІ групи, допомогу у розмірі 1.740 грн. отримали 7 учасників АТО. По Пологівському району допомогу у розмірі 1.900 грн. отримали 2 інваліди ІІІ групи, 1 багатодітна родина уасника АТО, допомогу у розмірі 1740 грн. отримали 4 учасники АТО.

Станом на 27.11.2017 року Пологівською райдержадміністрацією направлені листи керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності у кількості 120 шт. для організації марафону у 2017-му році.

Крім того, райдержадміністрацією забезпечено широке висвітлення у місцевих ЗМІ інформаційних матеріалів щодо проведення марафону.