:
 
    

 «Величної слави будемо гідні!». В рамках святкування  100-річчя Української революції відбулося засідання круглого столу

17 березня виповнилось 100 років утворення Української Центральної Ради-першого українського парламенту, головою якого було обрано М.Грушевського.

    Указом Президента України 2017 рік проголошено роком Української революції 1917-1921 років. 
   17 березня в центральній районні бібліотеці проведено засідання за круглим столом на тему «Величної слави будемо гідні!».
   За круглим столом працювали методисти Пологівського районного організаційного центру, наукові співробітники Пологівського районного краєзнавчого музею, методисти і працівники Пологівської центральної районної бібліотеки, працівники Пологівської районної дитячої школи мистецтв.
  Зі вступним словом виступила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації М.Діденко, яка повідомила, що райдержадміністрацією на виконання розпорядження голови облдержадміністрації розробляється план заходів з нагоди відзначення у 2017 році річниці Української революції 1917-1921років. В закладах культури буде проведено низку тематичних заходів  виховного, інформаційного, патріотичного спрямувань.
   З відеопрезентацією на тему: «Сучасна Українська держава-продовжувач державно-національних традицій, сформованих під час Української революції 1917-1921 років» виступила директор організаційно-методичного центру С.Колісник.
   З доповіддю «Історія Української революції 1917-1921 років. Пологівщина в державотворчих процесах у ХХ столітті. Герої Української революції» виступила директор Пологівського районного краєзнавчого музею І.Садова.
   Директор Пологівської центральної районної бібліотеки Т.Савічева ознайомила присутніх з літературою про Соборність України, про історичні постаті України, про єднання України в умовах загроз, що як і 100 років тому, надходять від Росії; про події в Україні, спрямовані на консолідацію суспільства навколо ідеї національної державності. 
   На засіданні розроблено пропозиції до районного плану заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції.
   Матеріали засідання, методичні рекомендації для проведення заходів можна отримати в районному краєзнавчому музеї, районному організаційно-методичному центрі, в центральній районній бібліотеці.

                        


 

Відділ культури  і туризму райдержадміністрації