:

  Відбулося розширене   засідання  колегії  відділу  освіти, молоді та спорту Пологівської районної державної адміністрації


   30 серпня 2017 року відбулося розширене засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту Пологівської районної державної адміністрації, на якому підводились підсумки попереднього навчального року та визначалися завдання на майбутнє.
   На засідання були запрошені голови сільських рад, директори і заступники директорів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідувачі та вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів, керівники районних методичних об’єднань вчителів, голови профспілкових комітетів закладів освіти.
   Колегію відкрив начальник відділу освіти, молоді та спорту Капітонов Павло Вікторович, який виступив з доповіддю «Про підсумки діяльності системи освіти району у 2016/2017 навчальному році щодо забезпечення умов якісної освіти для населення та пріоритетні завдання щодо її розвитку в новому 2017/2018 навчальному році».
   У роботі колегії взяли участь голова Пологівської районної ради Покутній Олександр Петрович, голова Пологівської районної державної адміністрації Крупський Артур Євгенович, голова Пологівської міської ради Коноваленко Юрій Анатолійович. Напередодні нового навчального року пролунали слова вітань для педагогів, окреслились завдання щодо втілення в життя політики держави в галузі освіти, шляхи забезпечення стабільної роботи навчальних закладів в осінньо-зимовий період, створення комфортних умов перебування учнів у школах, сприятливих умов для навчання та виховання школярів.
У обговоренні доповіді Капітонова П.В. завідувач КДНЗ я-с № 4 «Сонечко» Пологівської міської ради Замирайло Світлана Ігорівна говорила про застосування сучасних підходів до організації навчально-виховного процесу в дошкільному навчальному закладі. Петренко Тамара Анатоліївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Семенівського навчально-виховного комплексу, виступила з актуального питання діяльності сільського навчального закладу в умовах модернізації освіти. Викликали інтерес у освітян результати участі школярів Пологівського району у ЗНО-2017, про які йшлося у виступі Личкатої Юлії Іванівни, методиста районного методичного кабінету. Тоцька Юлія Олегівна, завідувач психололо-медико-педагогічної консультації відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, означила перші підсумки та перспективи впровадження інклюзивної моделі навчання у школах району. Мовчан Зоя Адамівна, голова районної організації профспілки працівників освіти, поздоровила спілчан з початком нового навчального року та підняла питання щодо спільних дій адміністрації та профспілки навчального закладу із створення безпечних умов праці.
   Своєчасно реагувати на замовлення суспільства, забезпечувати доступність та якість надання освітніх послуг – ось завдання, що залишаються стрижневими для освітян Пологівського району.








Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації